Знаменита кантата «Крила Симаргла» нагороджена «Діамантовим Дюком»

Сценічна кантата для сопрано, тенора, флейти та фортепіано «Крила Симаргла» вже отримала значний резонанс в Україні та за кордоном.

Надійшло тисячі прекрасних, цікавих та зворушливих відгуків від відомих мистецтвознавців, літературознавців, поетів, прозаїків, драматургів, артистів, музикантів, композиторів та перекладачів, державних і громадських діячів з усіх континентів.

Тому цілком логічно, що творчий колектив митців із Чернігова, Києва та Львова, який натхненно створив такий потужний, неповторний, чарівний, знаменитий та патріотичний твір, відзначений «Діамантовим Дюком». Це – найвища нагорода Міжнародного літературно-мистецького конкурсу імені де Рішельє (Україна, м. Одеса – Німеччина, м. Франкфурт).

У цьому чудовому та престижному конкурсі щороку беруть участь понад 800 творчих людей із 50 держав. А його організацією вже десятки років в Україні та за кордоном незмінно та успішно опікується відома поетеса, прозаїк, мистецтвознавець та авторитетна міжнародна громадська діячка, президент Міжнародної Академії діячів літератури, мистецтв і комунікацій (Німеччина, м. Франкфурт) Олена Ананьєва.

Почесні нагороди нині отримали: автори кантати «Крила Симаргла» – народні поети України, професори Тетяна та Сергій Дзюби (вірші), наш видатний композитор, Шевченківський лауреат, заслужений діяч мистецтв України, професор Національної музичної академії імені П. І. Чайковського Олександр Яковчук (музика); виконавці популярної кантати: заслужена артистка України Єлизавета Ліпітюк (сопрано), лауреат міжнародних та всеукраїнських премій і конкурсів Сергій Бортник (тенор), заслужена артистка України Анна Поліщук (фортепіано) та лауреат міжнародних премій і конкурсів Анатолій Воробей (флейта). Нагороджені звукорежисер кантати Євгеній Жигун та відома поетеса Надія Бойко, яка створила всі відеокліпи цього грандіозного твору. Маємо справжній шедевр українського та світового оперного, симфонічного мистецтва.

На цьогорічному Міжнародному літературно-мистецькому конкурсі імені де Рішельє «Діамантовим Дюком» також нагороджений музичний альбом пісень (відеокліпів) № 4 «Скарбе мій» – автор Сергій Дзюба.

Щиро вітаємо всіх лауреатів!

Ярослав Савчин,

народний поет України, прозаїк, Івано-Франківська область

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?