Жар-птицею назвав тещу поет із Чернігова. І вийшло ось що

Український поет із Чернігова Сергій Дзюба вирішив завершити свій четвертий альбом пісень (відеокліпів) «Скарбе мій» саме жартівливою та дотепною піснею «Тещенька моя хороша!». Слова пісні створив Сергій Дзюба, а музику написав композитор Микола Збарацький. Він – найбільше відомий, як співавтор хіта «Я – козачка твоя» у виконанні славетної, справді, народної співачки, Героя України Раїси Кириченко.

Взагалі ж, з паном Миколою Сергій Дзюба створив багато чарівних пісень. Особисто мені надзвичайно подобаються пісні «Калина зажурилася» (у виконанні Валентини і Володимира Олійників – популярного українського дуету «Крила», Ігоря Мілевського та Ольги Бондаренко), «Сестра» (співає Валентина Олійник) та «Чарівна криниця», котру виконує Сергій Дзюба. Ці пісні є на Ютубі, популярних порталах та в соціальних мережах.

Разом співавтори Сергій Дзюба і Микола Збарацький виступали на багатьох резонансних концертах, презентаціях та народних святах, – у рідному Чернігові, а також – у Києві (зокрема, в Українському Домі, Національній спілці письменників України), на Полтавщині… І завжди їх прекрасно сприймали численні слухачі та глядачі, влаштовуючи щирі овації.

І от – ще один, без перебільшення, пісенний шедевр. Пісню «Тещенька моя хороша!» дійсно прекрасно, неповторно виконують лауреати міжнародних премій і конкурсів Валентина та Володимир Олійники (дует «Крила»), Ольга Бондаренко й Ігор Мілевський. Ці співаки раніше вже блискуче записали пісню Сергія Дзюби і Миколи Збарацького «Калина зажурилася», яка нині стала воістину народною. Її тепер не лише по всій Україні співають, а й далеко за кордоном.

І ось – також пісня в народному стилі, але, на відміну від «Калиноньки», не журлива, а весела. Власне, в Україні донедавна, по суті, й не було гарної пісні про тещу. Усіляких анекдотів про досить неоднозначні стосунки тещ і зятів – сила силенна. А ось бодай однієї справді цікавої, дотепної, оригінальної й проникливої пісні не пригадую. Тому навіть не сумніваюся, що «Тещенька…» неодмінно стане хітом!

Сергій Дзюба вже створив цілий цикл чудових пісень на родинну тематику: «Батьку мій», «Порадниця свята» («Пісня про маму»), «Скарбе мій» («Дружині»), «Донечка»… І ось тепер маємо жартівливу, добродушну пісню про тещу. Гарний відеокліп створила відома поетеса зі Львова Надія Бойко з котрою дуже успішно тривалий час співробітничає добродій Сергій.

На жаль, земне життя талановитого українського композитора з Чернігова Миколи Збарацького завершилося. Але його красиві, добрі та чуйні пісні живуть і, я переконаний, ще довго радуватимуть всіх справжніх шанувальників пісенного мистецтва. Адже це – такі яскраві та непересічні духовні скарби, якими Україна має щиро пишатися!

Ярослав Маджуга

Тещенька моя хороша!

Слова Сергія Дзюби

Музика Миколи Збарацького

Моя теща – як принцеса:

Вона має «Мерседеса»,

Має за кордоном брата,

І мені – як рідна мати!

Приспів:

Тещенька моя хороша

Має «зелененькі» гроші,

Має дуже щиру душу,

– Я її любити мушу!

Вміє теща готувати,

Гарно зятю догоджати.

І скажу не для годиться:

Ви – не теща, а жар-птиця!

 

В мене є дружина гожа,

І вона на тещу схожа.

Але досі – не принцеса:

Я ж не маю «Мерседеса»…

 

Є, звичайно, тещі інші,

Та мені Ви – наймиліші.

Візьмем грошей півмільйона,

Та й гайнем до Вашингтона!

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?