Зеленський поставив крапку в реєстраційній афері на Чернігівщині

Більше року навколо науково-дослідного господарства з Чернігівщини, що має понад 4 тисячі гектарів державних земель, тривало протистояння та справжня війна за участю тітушок і силовиків. А поставив крапку в цій історії Зеленський.

Андрій Скварський, який виграв конкурс на посаду директора ДП ДГ «Іванівка», тепер вже офіційно числиться в державному реєстрі як керівник підприємства.

Ще восени минулого року з полів господарства фактично викрали збіжжя соняшника та кукурудзи на суму ❗️_УВАГА_❗️ в понад 158 мільйонів гривень. Все це робилося під прикриттям поліцейського спецназу та найманців-тітушок, які не дозволяли людям зібрати їх урожай. Працівники держпідприємства неодноразово публічно закидали звинувачення у рейдерстві нардепу від округа Анатолію Гуньку, а під час останньої зустрічі, на якій Гунько хотів представити нового ставленика на посаду в.о. директора держпідприємств, працівники господарства освистали нардепа.

Андрій Скварський зазначає, що основну «чорнову» роботу з незаконного, на його думку, блокування діяльності держпідприємства виконувала державний реєстратор Варвинської селищної ради Тетяна Володимирівна Якименко.

«12-го серпня вона знову намагалася вчинити незаконну реєстраційну дію та ввести в реєстр керівників подільника колишнього директора Миколи Половіка, його агронома Володимира Голуба», — каже Скварський.

Нагадаємо, підписи Голуба та Половіка фігурують у сумновідомій розписці народного депутата Гунька з сумою в майже 22 тисячі доларів, про що ми вже раніше повідомляли.

І ось, нарешті, 15-го серпня, приватний нотаріус Зеленський зміг поставити крапку в реєстраційній афері і внести в реєстр переможця конкурсу Андрія Скварського в статусі директора. Тепер працівники господарства спокійні за зібране збіжжя озимих і готуються жнивувати соняшник, посіяний приватною фірмою з Київщини, яку завів на землі держави Гунько, у чому він також публічно зізнався.

Зазначимо, що два тижні тому селяни з сіл Іванівка та Миколаївка Борзнянської громади Ніжинського району «освистали» на своєму зібранні нардепа Анатолія Гунька та звернулися публічно з листом до Президента Володимира Зеленського з проханням про захист від свавілля нардепа. Той у свою чергу написав на них заяву в поліцію.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?