Збірна України розпочинає Євро-2024 з розгромної поразки

17 червня Національна збірна України з футболу зіграла свій перший матч на Чемпіонаті Європи, який проходить на полях Німеччини.

Суперником синьо-жовтих була збірна Румунії. Слід зазначити, що за збірну України в цьому матчі грало троє колишніх гравців чернігівської «Десни» — Михайло Мудрик, Юхим Конопля та Андрій Ярмоленко.

Гра відбувалася в місті Мюнхен на стадіоні «Мюнхен Футбол Арена».

З перших хвилин гри українські футболісти захопили ініціативу, а румуни діяли на контратаках.

Втім, на 29-й хвилині Микола Матвієнко під тиском румунських гравців віддав м’яч назад Андрію Луніну, той необачно вибив на Денніса Мана, Денніс відразу відкинув на Ніколає Станчу, який розкішним ударом поклав м'яч у дев'ятку українських воріт.

На початку другого тайму синьо-жовті прагнули відігратися, але на 53-й хвилині проґавили контратаку румун, і Разван Марін із-за меж карного майданчика пробив у кут воріт Андрія Луніна, який не бачив момент удару.

В гравців збірної України нічого не виходило, натомість румунські футболісти забили втретє. Денніс Ман вивів на ударну позицію Деніса Дрегуша, який і завершив розгром української команди.

Після матчу головний тренер збірної України Сергій Ребров зазначив: «Гадаю, що поразка для всіх нас була не очікуваною. Завжди кажу: якщо хочемо досягти чогось на чемпіонаті Європи, то кожен гравець повинен показати максимум. На жаль, цього не було, але це перша гра. Будемо серйозніше та ретельніше готуватися до наступної».

Отже, після розгромної поразки з рахунком 3:0 від збірної Румунії, українські футболісти опиняються на останній, четвертій сходинці у групі Е, а румуни захоплюють лідерство.

Наступний матч збірна України проведе 21 червня в місті Дюссельдорф проти збірної Словаччини.

Результати матчів 1 туру:

Група Е

Румунія –Україна 3:0.

Бельгія – Словаччина 0:1

Олександр Молибога

 

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?