Ялинковий ярмарок відкрили лісівники у Чернігівській області

Цьогоріч ялинковий ярмарок у Городні Чернігівської області запрацював раніше, ніж зазвичай.

Як розповів головний лісничий філії «Городнянське лісове господарство» ДП «Ліси України» Максим Левкович, відкриття відбулося напередодні дня святого Миколая та Збройних сил України. У планах лісівників – реалізувати понад 3 тисячі новорічних красунь.

«На цьому ялинковому майданчику (на території контори філії) продаються дерева заввишки метр та вищі. Тут можна придбати і ялинку, і сосну. Один метр такого деревця коштуватиме 100 гривень. До ялинкового ярмарку підготувалися всі наші лісництва, а їх 13. У них можна купити сосну або ялинку на будь-який смак», – повідомив Максим Левкович.

У цьому переконалися журналісти, побувавши у Моложавському лісництві. Лісничий Віктор Перчак показав їм ділянку новорічних ялинок. За його словами, тут є змога придбати навіть деревце у горщику (вартість – від 500 гривень).

У передсвятковий період посилено працює лісова охорона, завдання якої – збереження хвойних насаджень. Про санкції, які застосовують щодо «чорних» лісорубів, нагадав провідний інженер філії Анатолій Ковтун.

«За зрубане без дозволу деревце заввишки один метр загрожує штраф – 510 гривень. Так що краще піти на ярмарок і легально купити таке саме за 100», – наголосив він.

Максим Левкович також додав: у Городнянській, Тупичівській, Ріпкинській і Добрянській громадах лісівники мають підшефні навчальні та виховні дитячі заклади, куди ялинки вже завезли.

«Хоч свято зіпсоване війною і святкових хороводів не буде, але новорічна красуня має прикрашати кожну школу і дитячий садочок. І будемо сподіватися, що невдовзі настане мир і наша перемога», – зазначив головний лісничий філії.

Покупцями на ярмарку є місцеві мешканці й гості громади. Щорічний захід цього року, у зв’язку з перенесенням свят відповідно до новоюліанського календаря, змінив термін роботи (з 4 по 31 грудня включно).

Микола Тищенко

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?