Як будівельник-мільйонер Михайло Голиця став Заслуженим юристом України?

Це намагався з’ясувати у Новозаводському райсуді м.Чернігова 13 вересня 2023 р. адвокат Костянтин Підгорний ‒ захисник чернігівського журналіста Віталія Назаренка, проти якого колишній президент «Київміськбуду» та колишній начальник Головного управління житлового забезпечення Київської міської державної адміністрації Михайло Голиця позивається в суді за образу честі, гідності та ділової репутації.

Розглядаючи цивільну справу за позовом екс-мільйонера Михайла Голиці до чернігівського журналіста Віталія Назаренка щодо захисту честі, гідності та ділової репутації, адвокатеса Ірина Висіцька ‒ представниця Голиці, додала до справи документи, які, на її думку, підвищують авторитетний статус її клієнта.

Саме тому під час слухання цивільної справи у Новозаводському районному суді міста Чернігів, представник відповідача Костянтин Підгорний запитав у Висіцької про те, звідкіля взялися такі високі державні нагороди у Михайла Голиці і за що він їх отримав? До того ж, дійсно цікаво — як міг керівник будівельної компанії отримати Звання Заслуженого юриста України?

Ірина Висіцька

Ірина Висіцька: «Позивач є достатньо відомою, публічною в Україні особою, він ‒ громадський діяч. Такі документи надавалися (до суду), щоб показати, що такій відомій особі в Україні завдано шкоди її честі та гідності».

Це питання також цікавить не лише чернігівського адвоката, а й самого відповідача у справі Віталія Назаренка.

Віталій Назаренко

Віталій Назаренко: «Я вносив клопотання, аби з'явився на суд безпосередньо «режисер» цієї вистави пан Голиця. Мюо пропозицію підтримали й інші учасники процесу... На жаль, суд не задовольнив мого клопотання. Я хотів, щоб позивач на суді розповів сам про регалії, які отримав і за що...Пан Голиця хоче, щоб ми були акторами цієї вистави, але так, як він хоче, не буде...».

У наступних публікаціях ми розповімо про те, за що пан Голиця образився на чернігівських журналістів; чому Михайла Голицю намагалися побачити безпосередньо в суді «дійові особи спектаклю», який влаштував сам позивач-мільйонер; як адвокатеса Ірина Висіцька, не маючи жодних безпосередніх (прямих і непрямих) доказів, намагається захищати пана Голицю, між тим, безпідставно звинувачуючи інших осіб у діях, яких вони не скоювали.

Далі буде...

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?