В Україні гинуть мігранти з країн Центральної Азії: історія ув'язненого киргизстанця

Громадянин Киргизстану Єрмеков був засуджений в рф за пограбування та зґвалтування. Він вирішив вступити до ЧВК «Вагнер», щоб якнайшвидше вийти з в'язниці. Однак через 4 місяці служби Єрмеков загинув у боях під Бахмутом, де також полягли щонайменше 10 киргизстанців.

Про це повідомило «Радіо Азаттик».

У розмові зі своєю мамою він заявив: «Не я сам їду. Тільки з нашої зони їде 200 чоловік, забирають і з інших зон. Значить, так має бути».

За словами матері Єрмекова, ув'язнених у бій гнали першими, по яких стріляли захисники України, а у разі відступу ззаду стріляли чеченці та росіяни.

«31 січня він мені зателефонував. Він обдурив мене, сказав, що працює кухарем. Але виявляється, він брав участь у бойових діях», — згадує Гульнара Закірова, мати Єрлана Єрмекова.

Через чотири місяці Єрлан загинув. Тіло сина мати отримала через 20 днів. За її словами, той загинув у боях за Бахмут – від розриву снаряда. За даними російської розвідки, у битвах за це місто загинули близько 20 тисяч ув'язнених, завербованих ПВК «Вагнер». Їх тоді масово кидали на прорив українських позицій: українські військові називають ці операції м'ясними штурмами.

На фото: мати загиблого киргизстанця розповідає історію про свого сина

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?