У Пенітенціарній академії України представили тритомник «Чернігів у вогні»

Пенітенціарна академія України – новітній, потужний осередок вищої освіти європейського зразка, що відноситься до сфери управління Міністерства юстиції України. ПАУ є єдиним в Україні закладом вищої освіти зі специфічними умовами навчання, що займається підготовкою фахівців для Державної кримінально-виконавчої служби України.

Приємно, що саме Пенітенціарна академія зацікавилася тритомником «Чернігів у вогні» (спільним проектом газети «Чернігівщина» та ОК «Північ» ЗСУ) і запросила в гості керівника важливого та патріотичного проекту, співавтора тритомника, редактора популярної газети «Чернігівщина» письменника та журналіста Сергія Дзюбу презентувати тут три книжки про героїчну оборону Чернігова, Придесення і України. Вела імпрезу завідувачка бібліотеки Інна Аліференко.

Всі присутні в ошатній залі з великою цікавістю, дуже уважно слухали хвилюючу розповідь гостя, який пригадав багато історій бійців – захисників України та відповів на запитання учасників презентації. Сергій Вікторович розповів і про рідну газету «Чернігівщина», яка в цей буремний час фактично стала фронтовою газетою, публікуючи проникливі матеріали, які увійшли до тритомника. Крім того, ці нариси та інтерв’ю постійно оприлюднюються на сайті газети та інших популярних порталах і в соціальних мережах.

Нині тритомником «Чернігів у вогні» активно цікавляться науковці з України та закордону. Надходить дуже багато відгуків від фронтовиків та волонтерів, небайдужих наших громадян.

Також на презентації прекрасно, зворушливо прозвучали пісні на слова Сергія Дзюби «Закінчиться війна» та «Здрастуйте, рідні!» у виконанні дуже популярної співачки, заслуженої артистки Валентини Олійник, яка постійно, успішно співпрацює з автором чудових пісень добродієм Сергієм.

Як відомо, наш тритомник «Чернігів у вогні» вже відзначений багатьма почесними українськими та зарубіжними нагородами – в США, Німеччині, Франції, Італії… А нині ці талановиті книжки удостоїлися нових престижних відзнак. Нещодавно тритомник отримав нагороди на загальноукраїнському конкурсі «Українська мова – мова єднання» та одержав Почесну відзнаку «За заслуги» в Німеччині, у Франкфурті.

Сергій Дзюба, Інна АліференкоІнна Аліференко

Сергій Дзюба. Автографи

Валентина Чорнобривець, літературознавиця

 

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?