У Чернігові запрацював Центр рекрутингу української армії

Центр відкритий у співпраці Міністерства оборони та Чернігівської міської ради. 2 серпня його презентували й він вже почав працювати.

– 10 липня отримали лист від Міноборони, з пропозицією відкрити такий центр у Чернігові, а вже сьогодні презентували готовий простір на базі ЦНАПУ. Громада Чернігова взяла на себе утримання цього центру, – говорить про роботу над створенням центру в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. 

У цьому центрі не роздаватимуть повістки. Громадяни можуть сюди звернутися для отриманням інформаційно-консультативних послуг стосовно служби в силах оборони та, за бажанням, рекрутуватися в обрану військову частину та посаду.

– Це ініціатива Міністерства оборони, покликана дати людям зрозуміти, які є вакансії, у яких військових частинах і який шлях людина повинна пройти, щоб долучитися до військової служби. Це історія про вибір, це історія про можливість, це історія про добровольців. Це історія про те, що якщо ви чекали, що вас покличуть, то ось, цей момент настав, – зазначив під час відкриття центру уповноважений представник Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець. 

Наразі функціонує 29 центрів рекрутингу по всій країні: у Києві, Львові, Дніпрі, Харкові, Полтаві, Ужгороді та інших містах. Вже біля 12 000 громадян скористалися послугами таких центрів.

– Думаю, це гарний приклад співпраці місцевої влади, Збройних Сил України та військового командування. Робота центру сприятиме цивілізованому процесу поповнення наших Збройних Сил. Адже найбільш мотивовані службовці  завжди добровольці. Переконаний, мобілізація і повістки  не мають бути несправедливим засобом політичного та економічного тиску, коли за командою якихось чиновників чи силовиків бігають і вручають ці повістки. Люди мають свідомо приходити, обирати підрозділ та йти захищати Україну, – додав Олександр Ломако. 

За інформацією Чернігівської міської ради

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?