У Чернігові відкрили фотовиставку «Зберігаємо надію вдалині від дому»

Три десятиліття допомагають українцям: УВКБ ООН відкрило в обласному центрі фотовиставку «Зберігаємо НАДІЮ вдалині від ДОМУ» присвячену ювілею роботи в Україні.

20 серпня 2024 року до Всесвітнього дня гуманітарної допомоги в обласному художньому музеї імені Григорія Галагана, де раніше УВКБ ООН допомогло створити громадський мистецький простір, почала працювати фотовиставка «Зберігаємо НАДІЮ вдалині від ДОМУ». Вона висвітлює три десятиліття діяльності УВКБ ООН в Україні, зокрема роботу з постраждалими від переміщення та війни.

Відвідав виставку перший заступник голови ОДА Костянтин Мегем:

«УВКБ ООН стало для Чернігівщини надійним партнером та помічником у найскрутніші часи. Адресна підтримка населення, долученість до відновлення інфраструктурних об’єктів допомагають області ставати на ноги після фізичної присутності агресора. Така ж виставка є черговим свідченням того, наскільки потужною та важливою є єдність. Лише разом можливо побороти будь-яке зло та відродитися».

За словами голови Київського польового офісу УВКБ ООН Крістіана Лангехенке, Чернігів – друге місто в Україні після Києва, де організовано фотовиставку.

В експозиції представлені світлини, що відображають ключові віхи 30-річної діяльності УВКБ ООН в Україні: від підтримки репатріації кримських татар у 1990-х роках до допомоги тим, хто був переміщений через повномасштабну війну.

Також відвідувачі можуть послухати аудіоісторії людей, яких УВКБ ООН підтримувало протягом останніх 30 років, а також розповіді Верховного комісара ООН у справах біженців Філіппо Гранді та посла доброї волі УВКБ ООН американського актора Бена Стіллера.

«Ми дуже раді відкрити цю фотовиставку в Чернігові, відзначаючи 30-ту річницю присутності УВКБ ООН в Україні. У Чернігівській області та по всій Україні ми залишаємося відданими ідеї підтримувати Уряд України та її регіональні й місцеві органи влади у наданні послуг і допомоги постраждалим від війни громадам на шляху до їхнього відновлення та процвітаючого майбутнього», – наголосив Крістіан Лангехенке.

Локація розміщення виставки обрана не випадково: музей імені Григорія Галагана постраждав від обстрілів, але продовжував проводити заходи. Щоб підтримати заклад, УВКБ ООН допомогло створити тут громадський мистецький простір, де переміщені особи та місцеві жителі можуть влаштовувати соціальні та культурні заходи. УВКБ ООН допоміг будівельними матеріалами для ремонту приміщень. А неурядовий партнер УВКБ ООН «Рокада» допоміг обладнати простір меблями, електронною технікою та предметами для творчих майстер-класів.

За інформацією Чернігівської обласної військової адміністрації

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?