У Чернігові відкрилася виставка картин викладачів і студентів

16 жовтня до Дня художника в читальній залі Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Софії та Олександра Русових презентована перша спільна виставка художніх робіт «Навчання у творчості» викладачів і студентів спеціальності «023 Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація» Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т. Г. Шевченка.

В експозиції представлено 36 олійних та графічних художніх робіт у різноманітних жанрах – портрет, натюрморт, пейзаж, анімалістика, тематичні картини, в яких простежується індивідуальний почерк кожного художника й художниці.

На виставці представлено творчі роботи таких авторів та авторок, як Роман Силко, Євген Силко, Андрій Сагайдачний, Володимир Кравченко, Мар'яна Ятченко, Олена Кубліцька, Катерина Чикіна, Богдана Федоренко, Наталія Земко.

Презентували виставку – студентські й викладацькі, себто свої, роботи – кандидати педагогічних наук, доценти кафедри мистецьких дисциплін НУЧК ім. Т. Г. Шевченка Євген та Роман Силки.

Привітати колег і студентів зі значною подією завітали професорка, завідувачка кафедри мистецьких дисциплін НУЧК ім. Т. Г. Шевченка Тамара Скорик та чернігівський мистецтвознавець і краєзнавець, кандидат мистецтвознавства, доцент кафедри мистецьких дисциплін НУЧК ім. Т. Г. Шевченка Анатолій Адруг.

Музичним привітанням для гостей мистецької події став виступ студента ІІІ курсу спеціальності «Музичне мистецтво» НУЧК ім. Т. Г. Шевченка Дмитра Скрипка.

Перша спільна виставка спеціальності 023 «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація» – це показник певних творчих досягнень, своєрідне оголошення про себе широкому загалові як про творчу спеціальність, котра мовою мистецтва передає своє бачення навколишнього світу, переказує внутрішні переживання молодих митців та викладачів, демонструє вміння працювати у мистецькому середовищі.

Кожна робота на цій виставці – це історія, віддзеркалення мрій, пошуків і пристрасті, що наповнюють серце кожного митця. Ця унікальна виставка обов'язково залишить у серцях глядачів відбиток натхнення і спонукає впустити творчість у власне життя.

Виставка експонуватиметься протягом жовтня та листопада.

Катя Скрипка

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?