У Чернігові розповіли про особливості кредитування підприємництва

Начальник відділу мікро-малого та середнього бізнесу Чернігівської філії АТ «Ощадбанк» Сергій Мозолев у прес-центрі ОВА розповів про умови, особливості та переваги надання кредитів для розвитку підприємництва.

«Переважну більшість кредитів наш  банк видає за програмою «Доступні кредити 5-7-9%», — зазначив банкір. — Адже кредитування проходить за значно зниженими відсотковими ставками. Пріоритетними напрямками можна назвати кредити на посівну, відбудову бізнес-активів, підтримку переробних підприємств та ін. Щодо останньої, то в поточному році держава дозволила розглядати грантові проєкти із співфінансуванням 20% власних коштів та 80% грантових, оскільки наш регіон область значно постраждав від окупації».

Ощадбанк активно долучається до фінансування енергосервісу, підтримки ФОПів, поповнення обігових коштів, інвестиційних фінансувань. Співпрацює з міжнародними організаціями, грантовими компаніями та з Експортно-кредитним агентством.

Зокрема, позичальники, які здійснюють експорт товарів, можуть отримати передекспортне фінансування до 85% від розміру зовнішнього економічного контракту. Більше того, тут і відсутність застави для позичальника, і можливість комбінації цього фінансування з програмою «Доступні кредити 5-7-9%».

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?