У Чернігові провели патріотичну раптівку до Дня Конституції України

unnamed828 червня 2015 року активісти Чернігівської міської організації ВО «Свобода», громадських організацій «Студентська Свобода» та «Сокіл» провели патріотичну раптівку до Дня Конституції України.

У заході, який відбувся на Красній площі, взяло участь близько півсотні чернігівців. Учасники згадували свої права та обов’язки, передбачені Конституцією України, та записували їх на дошці, а також тримали таблички з окремими статтями Основного Закону. Наймолодші та найактивніші учасники отримали у подарунок Конституцію України та патріотичні браслети.

unnamed9Активісти вважають, що такий захід підвищить рівень правової культури та свідомості чернігівців.

unnamed6 (1)Заступник голови Чернігівської обласної організації ВО «Свобода» з питань молодіжної політики Маргарита Омеляненко зазначила: «Лише на п’ятий рік незалежності Верховна Рада спромоглась ухвалити такий важливий для держави закон, як Конституція України. Сьогодні ми пригадали права, гарантовані нам Основним Законом, але не варто забувати, що у кожного із нас є й обов’язки. Зокрема, обов’язок неухильно дотримуватися Конституції та законів України, не посягати на права і свободи, честь і гідність інших людей, захищати Вітчизну».

unnamed3«Що таке для кожного із нас Конституція? Перш за все це Основний Закон та певні принципи, яких, на жаль, політики не завжди дотримуються. Тому ми з вами повинні змусити їх діяти відповідно до Основного Закону. Конституція – це правила гри в країні. Якщо ми зможемо зробити так, щоби ці правила виконували всі, тоді у нас буде зовсім інша держава – соціально та національно справедлива», – зауважив  кандидат у народні депутати України у 205-ому мажоритарному виборчому окрузі, очільник «Свободи» на Чернігівщині Андрій Міщенко.

unnamed7

Ігор ГАВРИЛЕНКО

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?