У Чернігові презентували патріотичну збірку нарисів «Перша шеренга»

26 вересня, напередодні професійного свята бібліотекарів – Всеукраїнського дня бібліотек, у читальному залі Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки (ОУНБ) імені Софії та Олександра Русових у межах засідання клубу «Краєзнавець» відбулася презентація збірника нарисів «Перша шеренга».

Книга присвячена патріотам з Чернігівщини, які боролися за вільну і незалежну Україну за часів радянської імперії. Серед таких людей – політики і громадські діячі Левко Лук’яненко, Валерій Сарана, Валентин Ральченко, Віталій Москаленко, мовознавець Всеволод Ганцов, поети Іван Коваленко, Дмитро Куровський, Леонід Терехович, письменник і краєзнавець Микола Адаменко, науковиця і педагогиня Леся Коцюба та інші.

Директор бібліотеки Юрій Соболь привітав присутніх у залі поціновувачів краєзнавства, викладачів і курсантів Пенітенціарної академії України, викладачів і студентів Навчально-наукового інституту історії та соціогуманітарних дисциплін імені О. М. Лазаревського національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т. Г. Шевченка з появою такої потрібної та цікавої книги про тих, хто наближав Незалежність. Він зауважив, що така збірка буде актуальною саме для молоді, адже заради їх майбутнього і боролися люди Першої шеренги і заради цього світлого майбутнього зараз воюють наші герої-захисники.

Представили видання упорядники і автори нарисів збірки «Перша шеренга» – журналіст і громадський діяч Василь Чепурний та письменник, журналіст і фотохудожник Владислав Савенок.

В обговоренні книги взяли участь автори розповідей – поет і журналіст Олександр Олійник, директор Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, кандидат історичних наук Володимир Бойко, а також донька Дмитра Куровського, викладачка Чернігівського музичного коледжу імені Л. Ревуцького, Лариса Куровська, історик і в минулому очільник чернігівського відділення товариства «Меморіал» Віталій Розстальний, науковий співробітник Українського інституту національної пам’яті у Чернігівській області Сергій Бутко.

У читальному залі бібліотеки була розгорнута книжково-ілюстративна виставка «Історія Української Державності в особах. Сіверяни», яку прокоментувала модераторка заходу, бібліотекар відділу краєзнавства Олена Дорохова.

 Олена Дорохова

 

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?