Творча зустріч із відомим українським письменником відбулась у Бобровиці

Бобровицька міська бібліотека (Чернігівська область) знову зустрічає на своєму шляху гарну, добру і позитивну людину, яка не потребує реклами – Руслана Горового.

Захоплююча, цікава, просто неймовірна творча зустріч із цим відомим українським письменником, журналістом, автором проєкту «Служба розшуку дітей», режисером, актором, музикантом, видавцем, поетом, волонтером, засновником проєкту «Так працює пам'ять» пройшла у Публічній бібліотеці Бобровицької міської ради.

Руслан Горовий розповідав про свій творчий шлях, волонтерську діяльність та особисті історії, що надихають його творити. Учасники мали можливість придбати його книги з автографом.

Своє знайомство гість розпочав так: «Звати мене Руслан Горовий. І так сталося в цьому житті, що я пишу...». То з дотепною самоіронією, то з цілком серйозними і щемкими нотами письменник розповідав про себе, свій життєвий шлях і про все, що робить під час війни.

«Народився я не так. Я в принципі мав стояти і розказувати вам, що я житель Дубліна, житель Ірландії. Але з моїм характером – я посварився з лелекою, і він викинув мене в Конотопі», – пожартував Руслан Горовий, перейшовши до розповіді про свою нинішню діяльність.

Свій час і зусилля письменник присвячує допомозі військовим і цивільним. Так, зокрема, кошти від книг, проданих під час закордонних презентацій, цілком спрямовує на різні потреби військових або ж мешканців деокупованих територій. Крім того, з перших днів повномасштабної війни взяв опіку над тим, хто потребує допомоги.

Письменник ознайомив присутніх зі своїм творчим доробком, представив свої прозові книги, читаючи оповідання з них. Він зазначив, що книга «Поіменник» мала вийти понад два роки тому, чітко в дні початку великої війни. Тому більшість поданих у ній творів – про часи війни на сході.

Представляючи збірку «Про людей», Руслан Горовий наголосив, що вона цінна для нього, бо оповідання з неї начитали його друзі, зокрема Андрій Середа і Ада Роговцева. Ці твори можна прослухати, зісканувавши у книзі QR-код. З цієї книжки бобровиччани слухали оповідання «Баба Галя», витираючи сльозу.

На завершення зустрічі пан Руслан прочитав вірші своєї дружини, поетеси Людмили Горової, відомої українцям, як авторки тексту пісні «Враже».

Такі заходи дуже терапевтичні в наш нелегкий час. А такі маленькі затишні формати створюють дуже домашню атмосферу. На зустрічі усі присутні змогли зі щирого серця і наплакатися, і насміятися, зарядитись енергією від неймовірної людини з великим синьо — жовтим серцем справжнього патріота своєї країни.

Леся Циба, директорка бібліотеки Бобровицької міськради

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?