Трьох кримчан затримала поліція рф за кримськотатарські прапори

25 червня 2023 року біля підніжжя Ак'Кая (Білої Скелі) в Білогірському районі окупанти затримали трьох представників корінного народу киримли — причиною незаконного затримання та подальшого штрафу стали національні кримськотатарські прапори на машинах.

За інформацією Кримської солідарності, окупаційні силовики зупинили 73-річного Рустема Курносова та 65-річного Енвера Усеїнова, а також Ебабіля Ібрагімова, який знімав на відео дії окупантів. Кримські татари їхали на кількох машинах зі своїми національними прапорами, щоб здійснити традиційне сходження зі стягами на Білу Скелю, однак їх зупинила окупаційна “поліція”.

Жодних закликів і гасел, лише щорічна поїздка до Ак'К'аї до Дня кримськотатарського прапора — однак окупанти розцінили це як масовий нібито незаконний публічний захід, за що окупаційний суд призначив Рустему Курносову та Енверу Усеїнову штрафи по 20 тисяч рублів.

Того ж вечора біля підніжжя Ак'К'аї невідомі розгорнули російський прапор. Активісти запитали в окупантів, чи подавали ці люди “повідомлення про проведення публічного заходу”, однак відповіді не отримали.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?