Транспортна реформа активно втілюється в Чернігові

У Чернігові 10 липня запрацювала нова транспортна мережа, а на маршрути виїхало кілька одиниць нового транспорту. 44 з 99 автобусів, що здійснюють міські громадські перевезення в Чернігові, виробництва 2022/23 років.

Всі автобусні маршрути обслуговуватимуть четверо перевізників, згідно проведеного конкурсу. Щодня на своїх маршрутах працюватиме 99 автобусів, 75 з них низькопідлогові, 44 — 2022/2023 років виробництва.

В.о. міського голови Олександр Ломако зазначив, що відкриття нового маршруту і задіяння нових автобусів — це результат транспортної реформи, яку втілює місто.

Шляхом конкурсу визначено 4 перевізників на міські маршрути. Тим, хто на автобусах певних параметрів (вік, низька підлога, місткість) чітко дотримуються графіку руху місто компенсує частину затрат за кожен кілометр. Так, бізнес отримав гарантії, що це справа в яку можна інвестувати, а пасажири — комфортну послугу. Крім того, компенсація за кілометр, а не людину, прибрала такі поняття, як невигідний маршрут, чи невигідний час. Дотримання графіку руху ми чітко бачимо на GPS — система встановлена на всіх автобусах ще в 2016-17 роках. До кінця липня на 100% міських автобусів будуть встановлені стаціонарні валідатори.

Перед запуском нової мережі Олександр Ломако відвідав одне з підприємств, яке придбало 30 нових автобусів — усі вони чернігівського виробника.

— Сьогодні вони вже на маршрутах обслуговують чернігівців, — зауважив Ломако. — Якісний громадський транспорт завжди був одним із найважливіших пріоритетів роботи нашої команди, який ще в 2016 році визначив Владислав Атрошенко. Сьогодні без перебільшення можна сказати, що за багатьма параметрами в Чернігові громадський транспорт — найбільш якісний в Україні!

В.о. міського голови справедливо вказав на те, що загальну картину громадських перевезень у Чернігові псують тісні й малі «Рути», які обслуговують приміські маршрути №160 та №135, що курсують через місто.

З цього приводу Олександр Ломако звернувся до керівництва Чернігівської обласної військової адміністрації.

— Договір з цими перевізниками заключало обласне профільне управління ОВА (ОДА). Публічно звертаюсь до обладміністрації — вимагати від цих перевізників оновлення транспорту і здійснювати контроль за дотриманням законодавства на території міста, —  акцентував увагу Ломако.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?