Театральну виставу до Дня Десни представили на мальовничому березі річки

Десна – джерело життя, натхнення та краси.

«Благословенна будь, моя незаймана дівице Десно, що, згадуючи тебе вже много літ, я завжди добрішав, почував себе невичерпно багатим і щедрим. Так багато дала ти мені подарунків на все життя. Далека красо моя! Щасливий я, що народився на твоєму березі…», — так колись писав про Десну Олександр Довженко – видатний кінорежисер та письменник.

Зачаровує Десна своєю красою та краєвидами й дотепер. Проте, щоб так було і надалі, річка потребує дбайливого ставлення та охорони. Особливо зараз, коли ситуація з Сеймом та частиною Десни, показала нам наскільки просто та легко можна вбити річку і все живе, що в ній є. І до яких жахливих та непоправних наслідків це призводить.

Щоб привернути увагу громадськості до проблем Десни та важливості її збереження, в День Десни, на мальовничому березі річки в Мезинському національному природному парку на Чернігівщині відбулась непересічна подія – театральна вистава «Зачарована Десна».

Найкращі моменти з твору Олександра Довженка відтворили актори Чернігівського обласного молодіжного театру.

Емоційне виконання та натхненна гра акторів перенесли присутніх у минулі часи босоногого Сашка, де люди зростали, працювали та жили в гармонії з природою.

Особливої атмосфери виставі надавало саме місце проведення. Адже Десна, яка протікала поруч, ніби стала частиною декорацій. Таке поєднання ще раз підкреслило основний мотив вистави: нерозривний зв'язок між людиною і природою.

Бурхливими оплесками та словами вдячності завершився даний захід, який подарував всім відвідувачам незабутні враження.

Марина Усок, провідна фахівчиня з екологічної освіти Мезинського національного природного парку.

Фото авторки

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?