Шахраї-благодійники: як із ними боротися

Шахраї2 квітня 2015 р. о 10.00 у конференц-залі готелю «Хілтон» (м. Київ, б-р Тараса Шевченка, 30) відбудеться відкрита дискусія про те, як ефективно протистояти шахрайству у благодійній та волонтерській діяльності, зокрема, через можливі законодавчі зміни, спрямовані на підвищення ефективності роботи правоохоронних органів у сфері притягнення до відповідальності осіб, які вчиняють шахрайські дії під прикриттям благодійницької діяльності.

Організатори:

— Український форум благодійників

— Консалтингова компанія в галузі КСВ та благодійності “Charity Tuner”

Питання до дискусії:

— Яким чином треба регулювати публічний збір коштів на благодійність: 1) законодавчий; 2) шляхом саморегуляції в секторі благодійності 3) просвітницька робота серед правоохоронців та потенційних донорів публічного збору?

— Чи варто вносити зміни до Закону «Про благодійну діяльність та благодійні організації», щоб посилити вимоги до публічного збору коштів? Якими мають бути ці зміни?

— Чи потрібні зміни до Кримінального кодексу, які конкретизують статтю 190 про шахрайство з використанням благодійних пожертв і закріплять сувору відповідальність за нецільове використання коштів, зібраних на благодійність?

До участі в громадських слуханнях запрошуються:

— керівники благодійних організацій та фондів, громадських організацій, громадських спілок, волонтерських ініціатив;

— правознавці, юристи;

— народні депутати України;

— представники мас-медіа.

Попередня реєстрація обов’язкова! Реєструйтесь онлайн до 18:00 31.03.2015 р.: http://bit.ly/1FKVzjj

Контактні особи:

— Лариса Жигун, координатор адвокасі-кампаній УФБ (+38097 240 42 10, larysa.zhygun@gmail.com)

— Катерина Жук, керуючий партнер “Charity Tuner” (+38050 4422740, kzhook@ukr.net)

Ураїнський форум благодійників

Ще цікаві повідомлення

One Thought to “Шахраї-благодійники: як із ними боротися”

  1. timer

    Хто такі фонд Небайдужі серця (Небайдужі серДця)? Це телефонні шахраї, що під виглядом волонтерів, або чиновників державних структур обдзвонюють довірливих керівників підприємств та підприємців з проханням допомогти грошима воїнам АТО або хворим дітям. Насправді допомога адресатам не надходила, а залишалась у кишені організованого злочинного угрупування. Раніше такі дзвінки щомісяця поступали від сумнозвісних фондів Допоможемо дітям разом та Оживи мрію. Постійно міняють назву, і тепер, через резонанс негативних відгуків представляються фондом Світла Україна, або регіональним відділенням фундації України. Усі схвальні відгуки згадані псевдо-фонди пишуть самі про себе, намагаючись ввести в оману українців, навіть назву свою написали з помилкою у реєстраційних документах, з літерою «Д» у слові «Серця»: Небайдужі серДця, щоб уникнути відповідальності. Підозрілим є «співпраця» цих фондів з скандальним батальйоном Торнадо.

Не бажаєте прокоментувати?