Росіянин пропонував хабара українському прикордоннику

Прикордонники відділу «Гірськ», шо на Чернігівщині, зафіксували черговий випадок пропонування хабара. Про це повідомила редакції видання Суспільний кореспондент керівниця прес-служби прикордонного відомства підполковник Галина Шеховцова.

29 вересня в пункт пропуску «Сеньківка» прибув громадянин Російської Федерації 1954 року народження. Під час паспортного контролю прикордонники встановили відсутність ПЛР тесту та медичного страхового полісу на випадок захворювання на COVID-19, які є необхідними документами для пропуску на територію України іноземців та осіб без громадянства.

Щоб правоохоронці «не помітили» цей факт та пропустили його безперешкодно, росіянин пропонував військовослужбовцям 5000 російських рублів.

Для прийняття подальшого правового рішення особу передано співробітникам Національної поліції.

Отже, спроба підкупу прикордонного наряду для подорожнього виявилася невдалою, а поїздка короткою.

Галина Шеховцова нагадала, що пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі, відповідно до статті 369 Кримінального кодексу України карається штрафом від п’ятисот до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?