Росія активізувала дезінформаційну кампанію проти президента України, — розвідка США

Вашингтон, округ Колумбія, 16 травня (ANI): Росія активізувала свої зусилля з дезінформації з дискредитації президента України Володимира Зеленського та порушила питання щодо його легітимності в останні місяці, заявили американські спецслужби, повідомляє CNN.

Високопоставлений чиновник адміністрації Байдена заявив в інтерв'ю, що Росія скористалася різними нещодавніми подіями, щоб розпалити критику щодо здібностей Зеленського та його місця як лідера України, згідно з нещодавно поширеною оцінкою розвідки.

Москва поширювала дезінформацію про Зеленського ще до початку війни, але розвідка показує, що «вона безперечно зростає», сказав чиновник.

Це сталося після того, як українські сили намагаються утримати оборону проти сплеску російських атак на північному сході України, але поширення дезінформації зростає протягом кількох місяців і є відображенням загальної «грізності» Зеленського як президента воєнного часу протягом понад двох років, стверджував чиновник.

«Я б фактично пов'язав ці зусилля з дезінформації з ефективністю президента Зеленського в цьому конфлікті, залишаючись стабільним, відданим і критично важливим лідером своєї країни», — сказав чиновник, який попросив залишитися анонімним для обговорення розвідданих, повідомляє CNN.

Повідомляється, що Росія виділила дві основні сфери в цьому нещодавньому поштовху дезінформації, оскільки американська розвідка вказала на болісний відхід України зі східного міста Авдіївка та той факт, що Україна відклала президентські вибори, заплановані на весну цього року, через війну.

Примітно, що Росія зазнала величезних втрат військ для взяття української Авдіївки, але їхня остаточна перемога підкреслила нестачу західних боєприпасів в Україні та її труднощі в обороні 1000-кілометрової лінії фронту.

Зеленський заявив, що український відхід був наказаний, щоб уникнути оточення та врятувати життя його солдатів, повідомляє CNN.

Коли Росія розпочала вторгнення в лютому 2022 року, український лідер запровадив воєнний стан, який був затверджений парламентом України.

Відтоді його регулярно продовжували, а президентські вибори, які мали відбутися цього року, переносили.

Але росіяни використовують відкладені вибори, щоб стверджувати, що українці поставлять під сумнів легітимність Зеленського, яку озвучив прес-секретар путіна, повідомляє CNN.

Однак раніше Зеленський відкидав цей наратив як «російську програму».

Джерело: aninews.in

Використане зображення: Asian News International (ANI)

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?