Податківці проводять масштабну перевірку зарплат

Співробітники податкової служби проводять масштабну перевірку зарплат: хто може бути оштрафований на 60 тисяч.

Перевірки роботодавців відбуваються у тих сферах, де найчастіше трапляються випадки використання незадекларованої праці.

Податківці спільно з Держінспекцією праці проводять обіцяну масштабну кампанію з виявлення тіньової зайнятості та зарплат у конвертах. Як пояснив голова Асоціації представників малого та середнього бізнесу Києва Максим Тютюнников, перевіряючих цікавить кількість штатних співробітників та співвідношення цього показника з обсягами виробництва.

Також інспектори перевірять наявність працівників, оформлених за цивільно-правовими договорами.

Насамперед, перевірки загрожують роботодавцям у тих сферах, де постійно виявляються випадки використання незадекларованої праці. Однією з таких галузей є торгівля.

При виявленні порушень, наприклад, неоформленого співробітника, компанії випишуть штраф у розмірі 60 тис. гривень (10 мінімальних зарплат). За повторне порушення штраф збільшиться утричі – до 180 тис. гривень.

Фізособі-підприємцю вперше є шанс обмежитися попередженням, але при повторному порушенні будуть виписані штрафні санкції.

Податківці зазначають, що за три місяці перевірок виявили 10,5 тис. працівників, які працювали без офіційного оформлення.

Джерело

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?