Підприємництво Чернігівщини поступово відновлюється

Станом на вересень поточного року кількість зареєстрованих нових фізичних осіб-підприємців у Чернігівській області б'є рекорди у порівнянні з періодом до повномасштабного вторгнення рф.

«Попри складнощі, завдяки підтримці Уряду та міжнародних партнерів економіка області вистояла та поступово відновлюється», – наголосила заступниця директора Департаменту економічного розвитку ОДА Світлана Полторацька під час брифінгу в медіацентрі ОВА.

Так, з початку року зареєстровано та взято на облік 5960 суб’єктів підприємництва, з них 388 юридичних та 5572 фізичних осіб – підприємців (найвищий показник за аналогічний період впродовж останніх трьох років).

«Цей феномен можна пояснити спрощенням процедури реєстрації та закриття ФОПу та систем оподаткування, а головне – широкими можливостями отримання грантів за державними та програмами міжнародної допомоги», – пояснила спікерка.

Світлана Полторацька зазначила, що тільки завдяки державним грантовим програмам в рамках проєкту «єРобота» бізнес Чернігівщини отримав допомогу в майже 216 мільйонів гривень.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?