Олімпійська панорама. Перша медаль українців на Всесвітніх змаганнях

28-29 липня. Хоча 28 липня українські олімпійці не завоювали жодної медалі, наступного дня українська фехтувальниця Ольга Харлан виборола «бронзу» у фехтуванні на шаблях. Це п’ята олімпійська нагорода Ольги.

В першому раунді Ольга Харлан перемогла Японку Шихомі Фукушимі з рахунком 15:9. В 1/8 фіналу розгромила представницю Азербайджану Анну Башту 15:6, а в чвертьфіналі – угорку Анну Мартон 15:7. На жаль у півфіналі наша фехтувальниця поступилася француженці Сарі Бальцер з рахунком 7:15.

Архіскладною була сутичка за «бронзу» з представницею Південної Кореї Чхо Себін. На початку поєдинку Ольга поступалася з рахунком 5:11. Втім, їй вдалося переломити хід поєдинку і перемогти з рахунком 15:14.

Золоту медаль завоювала француженка Манон Апіті-Брюне, «срібло» — в її співвітчизниці Сари Бальцер.

Олімпійські медалі вручив президент ФІФА Джанні Інфантіно.

Після завершення змагань Ольга Харлан зазначила: «Я присвячую перемогу всій Україні! Присвячую нашим захисникам і захисницям. Я присвячую тим спортсменам, які не можуть сюди приїхати, бо їх вбила Росія. Сьогодні була «бронза». Це нагадування всьому світу, що Україна бореться! Мій бій мав показати сьогодні це. Я хочу подякувати усім, хто мене підтримував сьогодні! І всоте хочу подякувати Україні, яка підтримала мене рік тому і просто дала мені сили встати! Це також і ваша перемога! Це ваша медаль, тому що ви в мене повірили!»

Близькими до здобуття медалей були Олексій Середа та Кірілл Болюх які у чоловічих синхронних стрибках у воду з 10-метрової вишки посіли високе для себе пʼяте місце.

Також на п’ятому завершила свій виступ у командному багатоборстві українська команда зі спортивної гімнастики в складі – Олега Верняєва, Іллі Ковтуна, Ігоря Радівілова, Назара Чепурного та Радомира Стельмаха.

Олександр Молибога, спеціально для видання sknews.net

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?