Нові ліси зростатимуть на Чернігівщині

Благородна справа об’єднала студентську та учнівську молодь, науковців і педагогів, аграріїв і представників бізнесу, жителів громади та лісівників у Пакульському лісництві Чернігівського лісгоспу.

12 850 однорічних сіянців сосни звичайної на площі 2,7 гектарів висадили наприкінці жовтня у лісовому масиві біля села Пакуль Михайло-Коцюбинської селищної територіальної громади Чернігівського району на зрубі 2021 року.
Відповідно до схеми змішування лісових культур 5:1, другорядні породи будуть висаджені на цій ділянці згодом.
Ретельний інструктаж з цікавими прикладами та практичними порадами провів головний лісничий ДП «Чернігівський лісгосп» Володимир Єленич, який також і продемонстрував цікавий майстер-клас з висадження саджанців. Також він розповів про особливості вирощування лісів у зоні Полісся та про вплив зміни клімату на лісогосподарську діяльність підприємства і взагалі на лісову галузь.
За допомогою меча Колесова учасники акції дбайливо висаджували по рядочках молоді сосни, які згодом стануть справжніми зеленими лісовими велетнями.
— Ліс — це окремий живий організм, який потребує постійного догляду, а не лише коли це прописано. Лісом потрібно жити! Це не та робота, на яку треба ходити з 8-ми до 5-ти. Лісом треба жити і після п`ятої, і вночі... думати і вболівати, — зазначив студент-першокурсник Національного університету «Чернігівська політехніка» Євгеній Ткаченко.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?