Начальника охорони Януковича переслідують за дезертирство

Колишньому заступнику начальника Управління державної охорони України – начальнику Служби безпеки Президента України, якому ДБР повідомило про підозру у дезертирстві, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

У листопаді 2021 року слідчі Державного бюро розслідувань за погодженням з Офісом Генерального прокурора повідомили йому про підозру у дезертирстві.

Слідством встановлено, що на початку 2014 року генерал-майор перебував у відрядженні на території Автономної Республіки Крим, де керував заходами щодо охорони експрезидента Віктора Януковича. Однак після завершення відрядження він не лише не повернувся до місця служби, а й виїхав за межі України. При цьому діяв він за попередньою змовою з іншими військовослужбовцями Управління державної охорони України.

Також колишній начальник охорони Януковича організував незаконне переправлення експрезидента через державний кордон України. Це дало можливість Віктору Януковичу з 2014 року переховуватись від органів досудового розслідування та суду.

Дії підозрюваного кваліфіковані за ч. 2 ст. 332 КК України (незаконне переправлення особи через державний кордон України за попередньою змовою групою осіб) та ч. 2 ст. 408 КК України (дезертирство за попередньою змовою групою осіб).

На даний час органом досудового розслідування отримано дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні, а стосовно підозрюваного обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Суб`єктивний коментар редакції. У ДБР імені фігуранта кримінального провадження не називають, однак за інформацією Суспільного кореспондента, йдеться про генерал-майора Костянтина Кобзаря. І якщо відкинути юридично-правовий аспект, то на нашу думку, керівник охорони екс-глави держави, діючи саме так, проявив такі особисті риси як відданість, не продажництво, вірність присязі тощо... Якби він вчинив по-іншому, то такий вчинок можна б було розглядати як зрадництво людини, яку він повинен був захищати від будь якої небезпеки. 

Отримуйте потрібні новини — підписуйтесь на наш Телеграм-канал: https://t.me/sknov

Знаходьте цікаві відеопублікації в нашому Інстаграмі: https://www.instagram.com/chipinfo1/

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?