Міське управління ЖКГ у Чернігові — під криміналом

Фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби в Чернігівській області провели моніторинг семи закупівель, які Управління житлово-комунального господарства Чернігівської міськради здійснювало без електронної системи закупівель для проведення робіт з реконструкції житлових будинків, пошкоджених під час ракетного удару по центру Чернігова.

Про це повідомляє Суспільний кореспондент з посиланням на інформацію Держаудитслужби.

Державні аудитори неодноразово у ході моніторингу намагалися отримати пояснення, а також необхідні документи, які б підтверджували прозорість процесу закупівель.

Проте Управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради цих документів не надало, що є порушенням вимог Закону України «Про публічні закупівлі» у частині відкритості та прозорості на всіх стадіях закупівель, зокрема щодо мети здійснення таких публічних закупівель.

Фактично Управління позбавило державних аудиторів можливості здійснити законний контроль за використанням бюджетних коштів на загальну суму 20,6 млн гривень.

Як повідомили в Управлінні Північного офісу Держаудитслужби в Чернігівській області, за результатами проведених моніторингів закупівель аудитори зобов’язали Управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради вжити заходів щодо припинення виконання взятих на себе раніше зобов’язань.

До Чернігівської окружної прокуратури надіслано повідомлення про вчинення кримінальних правопорушень за фактами перешкоджання проведенню моніторингів закупівель та ненадання документів з питань тендерних закупівель, за результатами розгляду яких розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 351-1 КК України.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?