Міністр закордонних справ Литви Ландсбергіс відвідав Чернігівщину

«Ми допомагатимемо Україні до Перемоги», — зазначив Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс під час перебування на Чернігівщині.

14 вересня на Чернігівщині побував Міністр закордонних справ Литовської Республіки Габріелюс Ландсбергіс, тимчасовий  повірений в справах Литовської Республіки в Україні Інга Станітє-Толочкєнє, Надзвичайний і Повноважний Посол України в Литві Петро Бешта.

Разом з начальником ОВА В’ячеславом Чаусом делегати відвідали село Ягідне та обговорили плани щодо подальшої співпраці.

«Кожного разу, буваючи в Україні, я намагаюся говорити з місцевими мешканцями про те, що трапилось. І кожного разу чути нову історію – це шок. Найкраще, що ми можемо – зробити  так, щоб ці історії не лишались не почутими. Ми маємо розповісти їх, щоб всі дізнались про те, що тут відбувається, – наголосив Габріелюс Ландсбергіс. – Ми допомагатимемо Україні до Перемоги. Тут немає жодних питань та двозначностей, ми з вами».

Один з пріоритетних напрямів підтримки Чернігівщини, що надають литовські партнери – будівництво бомбосховищ у школах. Так,  в межах  Меморандуму про взаєморозуміння та співпрацю наразі реалізується проєкт щодо будівництва укриття в Деснянському ліцеї.

 

«Всі мають розуміти – це не війна проти України. Це війна усього цивілізованого світу з росією. Маючи такого сусіда, Литва точно може з цим допомогти, – зазначив В’ячеслав Чаус. – Дякую литовському народу за допомогу, яку він надає з першого дня повномасштабного вторгнення».

Серед іншого учасники зібрання обговорили основні потреби Чернігівщини: розмінування, відновлення житла та інфраструктури, створення безпечного середовища, психологічна допомога.

 

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?