Ломако заявив про тиск силовиків на депутатів Чернігівської міськради

В.о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако зробив заяву про тиск силовиків на депутатів міськради.

8 жовтня виконуючий обов'язки Чернігівського міського голови Олександр Ломако провів пресконференцію для журналістів, під час якої звернувся до силовиків із закликом зупинитися чинити тиск на депутатів Чернігівської міської ради.

«Мені відомо, що зі столичних пагорбів поступила команда зібрати підписи за позачергову сесію з питанням недовіри секретарю міської ради. Спочатку це поклали на депутатів. Результат – менше 10 підписів, при необхідних 15. Коли майже місяць було втрачено, а це було ще в серпні, дали команду силовикам. З примусом, пальці в двері, все як вони вміють. Мені відомо прізвища, хто приходить до депутатів міської ради – це співробітники СБУ, починаючи від заступника начальника обласного управління, завершуючи вже відомим всім тиловим силовиком Павлом Лолашвілі. Мені відомо, що вони говорять. Розмова примітивна: або підпис під зверненням про недовіру, або кримінальні справи, обшуки, підозри, ТЦК. Повний букет. Не гребують і тиском на родини.

У мене звернення до цих силовиків – хлопці, ви виконуєте незаконні вказівки. За такі дії, рано чи пізно, доведеться відповідати.  Не всім вдасться спакуватися та втекти із сумками кешу. Це прерогатива лише деяких депутатів зі «Слуги народу». А рядові силовики не зможуть це списати на «команду згори» те, що вони зараз роблять. 

Тому, поки не пізно, закликаю і вимагаю зупинитися! Не ганьбитися! І припинити цю діяльність!, – публічно звернувся в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако і пояснив, чому такі дії не увінчаються успіхом. –  В нашій команді Іуд немає. Бо люди, яких обрали чернігівці і які йшли в команді Владислава Атрошенка під гаслом «партія чернігівців», ці люди з містом, з громадою і ця команда місто не зрадить. І особисто кожен знає, що отримати тавро зрадника –  це навіть гірше, ніж тавро ворога. І обирали депутатів – мешканці міста, а не призначали силовики чи військові адміністрації. Тому і відповідальність – перед чернігівцями». 

З перших вуст — у відео:

За інформацією Чернігівської міської ради

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?