Корупційна справа, в якій фігурує нардеп Приходько, поновлена апеляційним судом

Київський апеляційний суд скасував ухвалу Дарницького суду про закриття корупційної справи, де серед обвинувачених – нардеп Борис Приходько.

Судове засідання відбулося 16 листопада. Розпочалося воно з розгляду клопотання адвокатів про відвід прокурора Генпрокуратури Максима Подоприхіна, котрий розслідував цю справу про розкрадання 2 мільярдів 68 мільйонів, наданих Кабміном державному Аграрному Фонду, але ці народом зароблені кошти для воюючої країни швидко зникли невідомо куди. Слідчий прокурор дослідив усі складові крадіжки цих мільярдів і висунув звинувачення на той час першому заступнику голови Нацбанку Борису Приходьку (тепер нардеп) і голові АФ Олександру Кірюку.

Як уже писали, справу розглядав Дарницький суд першої інстанції протягом восьми років, дуже часто переносячи його засідання, а у фіналі двоє суддів (справу розглядала суддівська трійка) з явними порушеннями законодавства прийняли ухвалу про закриття справи у заявку з «порушенням строків давності досудового розслідування».

З такою ухвалою не погодився прокурор і подав скаргу до Київського апеляційного суду. Чотири його засідання теж переносилися на клопотання адвокатів. Але після попередження суддів, на п’яте засідання прийшли всі учасники судового розгляду з обох боків: представник потерпілого АФ і прокурор, також обвинувачені та їхні адвокати.

Після невдалої спроби відводу прокурора адвокати подали клопотання, щоб суд не задовольняв апеляційну скаргу прокурора і залишив у силі ухвалу Дарницького суду про закриття справи, де обвинувачений – нардеп Борис Приходько. Але трійка апеляційного суду таки задовольнила скаргу прокурора: скасувала незаконну ухвалу суду першої інстанції про закриття справи та направила її на новий розгляд у суд першої інстанції.

Докладніше про це — згодом.

Григорій Войток

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?