Книги журналіста з Чернігівщини представлені на виставці у Варшаві

Книжки відомого письменника та журналіста з Бобровиці Григорія Войтка вже отримали широке всеукраїнське визнання. Григорій Андрійович нагороджений престижними міжнародними преміями – імені Миколи Гоголя та Григорія Сковороди. Зокрема, значний резонанс і багато позитивних відгуків викликала його популярна трилогія «Безбатченки»: два ошатні томи наразі успішно побачили світ, а третій зараз готується до друку – уривки з нього опубліковані в газеті «Чернігівщина».

Однак творчість нашого земляка приваблює і читачів за кордоном. Так, два томи трилогії Григорія Войтка «Безбатченки» нещодавно представлені на Тридцятій Ювілейній Міжнародній книжковій виставці-ярмарку історичної книжки в Польщі, у Варшаві, котра тривала впродовж чотирьох днів, тож її відвідали тисячі людей. Книжки Григорія Андрійовича розміщувалися на українському стенді, який викликав особливе зацікавлення громадськості.

Цьогорічний ювілейний ярмарок історичної книги проходив в Аркадах Кубіцького Королівського замку. Свої нові книги представили близько 180 видавництв з усієї Польщі.

Організатори виставки – Фундація історії та культури, Національний інститут музеології та охорони колекцій, Інститут національної пам’яті й Асоціація польських музейних працівників – Мазовецький відділ.

Як і раніше, 30-й ярмарок став місцем популяризації історичної літератури, цікавих зустрічей із видавцями та авторами. Взагалі ж, завдяки насиченій програмі, виставка має великий попит серед жителів.

Організатори ярмарку активно розвивають міжнародне співробітництво з українськими письменниками та видавцями, підтримують нашу державу, популяризуючи в дружній Польщі українські літературу, історію, культуру та національні традиції.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?