Грузинські депутати вирішують питання в парламенті кулаками

У парламенті Грузії спалахнув величезний скандал через суперечливий закон про іноземний вплив.

Масова бійка сталася всередині парламенту Грузії в понеділок, 15 квітня 2024 року, під час бурхливих дискусій щодо закону, який критики вважають проросійським.

Законодавство, яке обговорюється, зобов'яже ЗМІ та некомерційні організації реєструватися як такі, що перебувають під іноземним впливом, якщо вони отримують понад 20 відсотків свого бюджету з-за кордону.

Сотні протестувальників вийшли на мітинг біля будівлі парламенту, поки він обговорював закон у юридичному комітеті.

Голову фракції «Грузинська партія мрії» Мамуку Мдінарадзе вдарили кулаком по обличчю під час виступу депутата Олександра Елісахсівілі.

Елісахсівілі звинуватив Мдінарадзе в проросійських настроях.

Противники закону засуджують його як «російський закон», оскільки він схожий на законодавство, яке Росія використовує для стигматизації незалежних новинних ЗМІ та організацій, що виступають проти Кремля.

Його критики також кажуть, що ухвалення закону завадить досягненню мети Грузії щодо вступу до Європейського Союзу, який минулого року видав країні довгоочікуваний статус кандидата.

Запропонований закон схожий на той, який правлячу партію «Грузинська мрія» змусили відкликати рік тому після великих вуличних протестів.

Джерело: Daily Post Nigeria

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?