Генерал-лейтенант Сергій Наєв відвідав Чернігівську обласну дитячу лікарню

Днями генерал-лейтенант Сергій Наєв відвідав Чернігівську обласну дитячу лікарню, ознайомився з її роботою під час військового стану та в рамках військово-цивільного співробітництва передав закладу гуманітарну допомогу від міжнародних партнерів. Адже нині для військових вкрай важливо, щоб діти не лише відчували їх підтримку, а й розуміли, що Збройні Сили України – це ті, хто захищає і допомагає.

Ще перебуваючи на посаді Командувача Об'єднаних сил Збройних сил України, Сергій Наєв опікувався маленькими пацієнтами лікарень шляхом реалізації гуманітарних ініціатив. Почалося все ще 2018 року з прифронтових лікарень Донецької та Луганської областей. А після початку повномасштабного вторгнення цю ініціативу почали впроваджувати в інших медичних закладах, що розташовані у прикордонних областях.

І хоча сьогодні генерал-лейтенант Сергій Наєв перебуває в резерві міністра оборони України, проте він не полишає здійснювати заходи в рамках військово-цивільного співробітництва. Прикладом такої співпраці є візит Сергія Наєва до Чернігівської обласної лікарні, щоб ознайомитися з роботою медиків та передати їм необхідне. Загалом медичні засоби Сергій Наєв привозить до цієї лікарні не вперше, адже генерал глибоко переконаний, що діти мають отримувати і відчувати допомогу. Особливо в тих умовах війни, в яких їм доводиться зростати.

«У межах цивільно-військового співробітництва ми продовжуємо підтримувати всі лікувальні заклади, які знаходяться в прикордонних з росією областях, зокрема дитячі, – зауважив генерал-лейтенант. – Сьогодні ми передаємо в лікарню ліки та різні вироби медичного призначення вартістю приблизно один мільйон гривень. Це допомога від закордонних партнерів. Раді, якщо вона допоможе медикам кваліфіковано надавати допомогу маленьким пацієнтам. В рамках військово-цивільного співробітництва ми будемо й надалі продовжувати надавати допомогу медичним закладам, які безпосередньо знаходяться в областях, які межують з російською федерацією. Взагалі, я вважаю, що кожен українець зараз має допомагати в межах своїх можливостей. Будь-яка допомога доречна, щоб ми ставали міцнішими і щоб наша перемога над ворогом швидше настала».

Так, цього разу Чернігівській обласній дитячій лікарні було передано 1,5 тонни гуманітарної допомоги на загальну суму близько одного мільйона гривень. Це медичні витратні матеріали та хірургічні інструменти, медичний одяг, кисневі концентратори, реанімаційні монітори, стерильні покриття для операцій, розчинники для промивання ран, реабілітаційні ходунки, інвалідні візки, маніпуляційний столик та інші необхідні речі, що допоможуть медикам у лікуванні їхніх маленьких пацієнтів.

«Наш медичний заклад не зупиняв своєї роботи ні на хвилинку, навіть коли на околицях міста велися бойові дії, а навколо закладу прилітали ворожі снаряди. Наразі в лікарні лікуються понад 200 дітей з усієї Чернігівської області. Гуманітарна допомога, яку сьогодні отримав наш заклад, – це в основному матеріал для проведення хірургічних операцій, для реанімації, – говорить директорка Чернігівської обласної дитячої лікарні Тетяна Лебедєва. – Отака гуманітарна допомога нам вкрай потрібна. Сьогодні наш заклад, як і вся Україна, має потребу в додатковій підтримці. Хоча лікарськими засобами ми себе забезпечуємо, проте не можу сказати, що це дається дуже легко для лікарні. Тому ми дуже вдячні генерал-лейтенанту Сергію Наєву за те, що діє така ініціатива з підтримки медичних закладів».

Крім того, під час перебування в лікарні Сергій Наєв поспілкувався з дітками, що отримують тут кваліфіковану медичну допомогу, та передав їм солодкі подарунки і книжки. Також подякував медичним працівникам за їх особливо важливу працю у ці непрості часи, коли наша країна бореться за свою свободу проти кривавого диктатора. Робота наших медиків – це більше, ніж просто професія. Це покликання, яке вимагає великої сили, відданості та милосердя. Особливо коли йдеться про маленьких дітей.

«Ми повинні робити все для того, щоб маленькі пацієнти якнайшвидше одужали та реабілітувались, щоб вони більше ніколи не відчули на собі, що таке війна», – підкреслив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Медичне обладнання

В укритті

Маленькі пацієнти під час повітряної тривоги

Сергій Наєв

Пацієнти обласної дитячої лікарніСергій Наєв із Тетяною Лебедєвою та працівниками лікарні

Марія Пучинець, фото автора

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?