Діти з Чернігова взяли участь у змаганні на Всеукраїнському квізі AJT Junior

Дванадцять дитячих команд з 10 українських міст змагалися за звання найрозумнішого клуба на Всеукраїнському квізі AJT Junior, який проводився онлайн. Цього разу змагання були присвячені єврейським святам Рош-га-Шана та Йом-Кіпур.

Active Jewish Teens (AJT) Junior — це міжнародна мережа клубів з неформальної освіти для дітлахів 7-12 років, які мають активну позицію в єврейській громаді.
Квіз AJT Junior є традиційним заходом, який проводиться для того, щоб діти з єврейським корінням поглиблювали свої знання про єврейську культуру та традиції за допомогою інтерактивного та пізнавального формату.

“В учасників з’явилася можливість показати свої знання не тільки у себе в клубі, але й на всю країну. Це – позитивний досвід для кожного міста та клуба, обмін знаннями та найщирішими емоціями радості від зустрічі та правильних відповідей на питання”, – сказала Ірина Юр’єва, програмна координаторка AJT Junior Україна.

Фінальним завданням для учасників став “сірий ящик”: дітлахи мали здогадатися, який предмет у ньому ховається.

Першість завоювали харків’яни з клуба “Арайотики”, друге місце посіли цілих дві команди – “Be Jewish Junior” з Кривого Рогу та “Мигдаль” з Одеси. А замкнула трійку лідерів “AJT Boker Junior” з Чернігова. 

“Квіз для мене особисто – це крута можливість відчути атмосферу азарта. Крім того, шанс перевірити себе”, – поділилася своїми емоціями після гри 11-річна Ніна Ковбасюк з вінницького клуба “Vinjunior”.

9-річний Марк Крацер з полтавської команди “Esh Junior” не засмутився через те, що не опинився серед переможців. Адже найголовніше для хлопця було перевірити свої знання з єврейської історії та традицій.

“Я знав, що недаремно вчу іврит і слухаю про свята. Хоч ми і не перемогли, але я знаю, що я – молодець”, – сказав він.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?