Держсекретар США розповів світові про окупацію Ягідного на Чернігівщині

Про звірства росіян у селі Ягідне на Чернігівщині розповів світові Державний секретар США Ентоні Джон Блінкен на засіданні Ради безпеки ООН — 20.09.2023 р.

Як вже повідомлялось, на початку вересня 2023 року Державний секретар США Ентоні Блінкен відвідав село Ягідне Чернігівської області. Під час візиту Блінкен відвідав підвал школи в Ягідному, де російські війська тримали в полоні десятки селян, у тому числі людей похилого віку та дітей.

20 вересня Ентоні Джон Блінкен розповів про звірства росіян у Ягідному всьому світові під час засідання Ради Безпеки ООН.

«Росіяни тримали людей у підвалі 23 дні, використовуючи утриманих як живий щит… Люди знаходилися у тісному приміщенні з трупами…», ‒ зазначив Блінкен під час засідання Ради Безпеки ООН.

Нагадаємо, що невдовзі після початку повномасштабного вторгнення в Україну окупаційні російські війська захопили частину Чернігівської області, включно з Ягідним. Село було відвойоване українськими силами 30 березня 2022 року, але російська армія залишила міста та землі зруйнованими та щільно замінованими.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?