Чернігівці – серед лауреатів Міжнародної літературної премії імені Йоганна Ґете

Академічний центр науки та освіти імені Йоганна Вольфґанґа фон Ґете (Гессен, Німеччина) ухвалив рішення про лауреатів престижної Міжнародної літературної премії імені Йоганна Вольфґанґа фон Ґете – за великий творчий внесок у літературу та її подвижницьку популяризацію в світі. Про це нині повідомив директор Академічного центру науки та освіти, професор, доктор філології Карл Готтфрід.

Йоганн Вольфґанґ фон Ґете (1749—1832) – геніальний німецький поет, драматург, прозаїк, науковець, державний діяч, театральний режисер, критик, котрого вважають найбільшим німецьким діячем сучасності та засновником сучасної німецької літератури. Найбільше досягнення Й. Ґете – драматична поема «Фауст», над якою він працював майже все своє життя.

Отже, лауреатами почесної нагороди за збірку «Чернігів у вогні. Книга третя» (спільний проект газети «Чернігівщина» та ОК «Північ») в 2024 році стали:

співавтори книжки: Сергій Дзюба (редактор газети «Чернігівщина», керівник проекту), Марія Пучинець, Віталій Назаренко, Григорій Войток, Олександра Гостра і Сергій Кордик;

консультанти, полковники ЗСУ Валентин Буряченко, Вадим Мисник та Олександр Єрмоленко;

Герої України Валерій Залужний, Сергій Наєв, Віктор Ніколюк та Дмитро Красильников;

меценати: генеральний директор ТОВ «Земля і Воля», Герой України Леонід Яковишин, заступник голови Чернігівської обласної ради Дмитро Блауш, підполковник, захисник України Андрій Требух (легендарний «Кліщ», командир групи «Кліщі»), директор Української громади Сіднея, викладач університетів і центральної української школи в Австралії, кандидат наук із літературознавства Софія Мицак, голова ГО «Бекет», волонтер Олександр Вайло.

Також нині, за поданням Міжнародної Академії діячів літератури, мистецтв і комунікацій та Всесвітньої асоціації «Глорія» (Німеччина, президент Олена Ананьєва), нагороджені лауреати з України, Фінляндії, Португалії, Іспанії, Домініканської Республіки та Колумбії:

Georgy Berbe (Ukraine),

Andrey Kostinsky (Ukraine),

Vassili Builov (Finnland),

Alvaro Maia (Portugal),

Franchesko Heredia (Spain),

Iessus Duval (Dominiсan Republik),

Adalin Aldana Misath (Kolumbia).

Щиро вітаємо всіх лауреатів!

Ганна Маджуга

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?