Чернігівські судді підтвердили повноваження законного директора дослідного господарства

Чернігівський апеляційний суд підтвердив повноваження Андрія Скварського на посаді директора державного підприємства «Дослідне господарство «Іванівка».

13 липня 2023 року Чернігівський апеляційний суд відхилив апеляцію його опонента на рішення Чернігівського районного суду про поновлення Скварського на роботі.

Андрій Скварський

На розгляді суду знаходилися дві заяви-подання. Суд відхилив першу, подану представниками ТОВ «Гільдія Права» в інтересах колишнього виконуючого обов’язки директора Олексія Пушкарьова. Іншу скаргу подавала Національна академія аграрних наук України. Її розгляд перенесли на 16 жовтня.

Відтак, працівники держпідприємства сподіваються, що принаймні до середини осені матимуть спокій від рейдерських атак і зможуть зібрати вирощене збіжжя. Законний директор господарства Андрій Скварський нарешті зміг внести себе в реєстр, тож роботу підприємства після дворічної блокади вдалося відновити. Люди почали отримувати зарплату, а господарство поступово гасити борги.

Нагадаємо, юридичну фірму ТОВ «Гільдія Права» пов’язують з народним депутатом Анатолієм Гуньком. Нині її директором є його помічник Ігор Калініченко. Працівники дослідного господарства в Іванівці неодноразово нарікали на Анатолія Гунька, звинувачуючи його в блокуванні господарської діяльності підприємства, тиску на Академію та викраденні збіжжя із полів ДП.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?