Чернігівська «Десна» вийшла в лідери

14 серпня в рамках четвертого туру Чемпіонату України з футболу у Прем'єр-лізі футболісти чернігівської «Десни» на власному полі приймали СК «Дніпро-1».

В першій половині гри чернігівці заволоділи ініціативою, демонструючи цілком непоганий футбол. Грамотно діяли в обороні і небезпечно атакували. І як наслідок на 31-й хвилині повели в рахунку. Владислав Калитвинцев виконав філігранний навіс на Дениса Безбородька, який ударом головою розпечатав ворота свого колишнього одноклубника Євгена Паста.

У другому таймі гра вирівнялася. Дніпряни прагнули відігратися, але на 59-й хвилині залишилися в меншості. Аргентинський півзахисник «Дніпра» Фраціско Ді Франко досить грубо зіграв проти Андрія Домбровського, і арбітр матчу харків’янка Катерина Монзуль за другу жовту картку вилучила порушника з поля. В той же час, гості, перебуваючи в неповному складі, нічим не поступалися футболістам «Десни».

На 75-й хвилині футболісти з берегів Дніпра залишилися в дев’ятьох. Півзахисник гостей Олександр Піхальонок, не погодився з рішенням арбітра матчу, і в грубій формі виказав їй своє невдоволення. Катерина Монзуль відразу вилучила гравця «Дніпра».

Як не дивно, граючи в меншості, дніпряни зрівняли рахунок. Олександр Назаренко, скориставшись помилкою капітана «Десни» Єгора Картушова в центрі поля, вивів Артема Довбика віч-на-віч з голкіпером господарів поля Ігорем Литовкою, і Артем зробив рахунок 1:1.

Все ж таки «сіверяни» вирвали перемогу на останніх хвилинах матчу. Владислав Калитвинцев виконав передачу зі штрафного, Тарас Завійський підправив м’яч у ствір воріт, голкіпер «Дніпра» Євген Паст спіймавши шкіряну кулю, випустив її, за лінію власних воріт.

Після гри головний тренер «Десни» Олександр Рябоконь зазначив: «Була емоційна гра, але я задоволений, що команда порадувала глядачів. Хоча ми і показали вболівальникам трилер та на мою думку, це їм сподобалося».

Отже, після перемоги над СК «Дніпро-1» з рахунком 2:1, «Десна» посідає першу сходинку в турнірній таблиці.

Матч п’ятого туру «Десна» проведе 22 серпня на виїзді проти Чемпіона України – київського «Динамо».

Олександр Молибога, спеціально для видання Суспільний кореспондент

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?