Без відповіді: що буде, якщо росіяни анексують французьку Корсику?

Власний кореспондент УНІАН у Росії Роман Цимбалюк поцікавився у французького депутата Тьєррі Маріані про отримання віз на острів Корсика росіянами, у разі його анексії?

крим 2Під час прес-конференції у Москві з підсумків візиту «парламентської делегації» з Франції до Криму, український журналіст запитав француза про можливість такого розвитку подій:
− Чи повинні депутати Держдуми отримувати французьку візу під час візиту на Корсику, в разі військової окупації цього острова російською армією і проведенні там референдуму про приєднання до РФ?
Як зазначає сам Роман Цибалюк, депутат проігнорував таку цікавість, натомість він досить різко відповів на друге запитання.
Журналіст зазначає, що в Москві п'ятірка кремлівських друзів − депутатів французького парламенту − вирішили похвалитися тим, як мило їх напували і годували в окупованому Криму. З'ясувалося, що на даний момент − більш ніж за два роки окупації − аж 16 французьких парламентаріїв (з 577) НЕ погребували зустрічатися з представниками російської влади на захопленому «братнім народом» півострові. Цього виявилося достатньо для чесних і незалежних російських ЗМІ, щоб авторитетно заявити: світове співтовариство майже зрозуміло, що означає «кримнаш», і готово замінити в офіційному лексиконі «анексію» на «возз'єднання». Супроводжував французів глава комітету Держдуми РФ у справах СНД Леонід Слуцький − очевидно, щоб продемонструвати іншим членам Співдружності, як Росія поважає кордони і суверенітет сусідів.
кримНагадаємо, що МЗС Франції виступив із заявою з приводу візиту своїх парламентаріїв в окупований Крим.
Друге запитання Романа Цимбалюка стосувалося оплати за визнання Криму російським: «Скільки російська сторона заплатила французьким депутатам за виправдання акту міжнародної агресії?»
Український журналіст дивується − чому ця банальна цікавість довела мсьє Маріані до істерики. Французькому політику це запитання здалося, як він висловився, «дерьмовим» і «мерзенним».

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?