Алгоритм заміни посвідчення водія на документ нового зразка

Україна впевнено рухається до європейського майбутнього, а сервісні центри МВС обмінюють посвідчення водія на документ нового зразка, про це детально розповідає Людмила Деркач, заступник начальника Регіонального сервісного центру в Київській та Чернігівській областях.

Керівниця назвала основні переваги нового посвідчення водія:

· Зручний формат пластикової картки;

· Надійний захист від підробок;

· Доступність в застосунку Дія та Електронному кабінеті водія;

· Відповідність міжнародним стандартам.

Якщо Ви маєте паперове ламіноване посвідчення водія або документ, який видавався до 2013 року і не відображається в електронних сервісах, саме час замінити його.

Людмила Деркач каже, що процедура обміну дуже проста. Потрібно лише взяти талон онлайн через е-запис або в терміналі сервісного центру МВС та прийти на визначений час.

Вам знадобиться мінімум документів:

· паспорт з відміткою про реєстрацію місця проживання (або ID-картку та витяг про місце проживання);

· копія реєстраційного номеру облікової картки платника податків;

· посвідчення водія, що підлягає обміну.

Дані документи можливо пред’явити адміністратору сервісного центру МВС у застосунку Дія.

— Фото на документ роблять у приміщенні сервісного центру при наданні послуги, посвідчення водія на новому бланку буде готове у день звернення до сервісного центру МВС, його орієнтовна вартість — 572 грн, не враховуючи банківську комісію, — зазначає Людмила Деркач.

Людмила Деркач також зауважила, що обміняти посвідчення водія онлайн у Кабінеті водія або у застосунку Дії можливо лише тим громадянам, у яких відображається документ з фото в електронних реєстрах.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?