У Чернігові проаналізували участь місцевих команд у чемпіонаті України з футболу

Нещодавно завершився Чемпіонат України з футболу сезону 2023/2024. Чернігівщину представляли дві команди — ФК «Чернігів» та ФК «Кудрівка» відповідно у Першій та Другій лігах.

ФК «Чернігів», або як їх іще називають уболівальники — чернігівські «тигри» відверто розчарував. Із самого початку сезону в Першій лізі, гра в команди зовсім не пішла на лад. Хоча в першому турі «тигри» і перемогли вишгородський «Діназ», за перемогою пішла шестиматчева безвиграшна серія, яка і привела команду на останнє місце в турнірній таблиці наприкінці першого етапу.

Після зимової перерви ФК «Чернігів» без особливого успіху боровся за збереження прописки в Першій лізі. Як наслідок, команда опинилася на останній сходинці й залишила перший дивізіон.

Підбиваючи підсумки сезону, головний тренер ФК «Чернігів» Валерій Чорний (на фото) зазначив: «Наша команда вилетіла юридично, але все ж будемо сподіватися на розширення ліги. Можливо, чого б дуже не хотілося, якісь команди не будуть грати в наступному сезоні. Тому коли розпочнеться чемпіонат, ми вже будемо знати, де знаходимося. Що стосується того, чи ставимо ми завдання повернення в Першу лігу – це питання будемо обговорювати з керівництвом клубу. Втім, клуб буде жити. У нас є і ДЮСШ, яка налічує майже триста дітей. Ми – прикордонна область, працюємо, хочемо грати, і для того все зробимо».

Інший представник Чернігівщини — ФК «Кудрівка» із Сосниччини доволі непогано виступив у Другій лізі, навіть деякий час команда перебувала у п’ятірці лідерів.

Втім, після зимової перерви перед глядачами постала оновлена команда. Річ у тім, що президент вищезазначеної команди Роман Солодаренко став також власником першолігової команди «Нива» із села Бузова, що на Київщині, яка переживала фінансову скруту. Деякі гравці кудрівської команди підсилили «Ниву», серед них – Дмитро Кулик, Мирослав Сердюк та Євген Чепурненко. Також перейшов до «Ниви» і головний тренер Роман Локтіонов, який після першого кола змінив Сергія Даценка у кудрівській команді, тому міжсезоння команду із Чернігівщини очолив новий тренер – Василь Баранов.

Після зимової перерви оновлений склад ФК «Кудрівка» достойно провів другу половину сезону і закріпився в середині турнірної таблиці, а саме на сьомому місці.

Отже, Чемпіонат сезону 2023/2024 завершено. З нетерпінням чекаємо нового!

Олександр Молибога, спеціально для видання speckor.net

Від редакції. Ми в свою чергу вдячні Олександрові Молибозі щодо постійного огляду матчів за участю команд із Чернігівщини та надання ексклюзивних матеріалів для оприлюднення в наших медіаресурсах. Це дало нам змогу оперативно інформувати наших читачів, які не байдужі до футбольного життя регіону. Щиро дякуємо!

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?