Цікавий всюдихід із протимінним захистом випробовує «Пожмашина»

Підприємство «Пожмашина» розробило піротехнічну машину легкого типу ПМ-Л, яку презентує на виставці «Технології захисту/Пожтех», що пройде у Києві 28 – 30 травня.

Автомобіль побудовано на базі італійського багатоцільового всюдихода Tekne Glaelion 75 (4×4). На ньому встановлена досить незвичайна за дизайном кабіна. В цьому випадку вона броньована, причому із протимінним захистом. Також на шасі змонтовано кузовну надбудову з броньованим відсіком для перевезення вибухонебезпечних предметів, який отримав відкидну апарель та висувний лоток.

Всюдихід завдовжки 6730 мм, завширшки (без дзеркал) 2040 мм та заввишки 2700 мм має повну масу 8000 кг. Tekne Glaelion 75 відрізняється відмінними позашляховими властивостями. Тут встановлені портальні мости з колісними редукторами, які забезпечують дорожній просвіт 450 мм. Підвіска ресора, на подвійних амортизаторах. Машина здатна долати підйоми крутістю до 44 град., а також броди завглибшки до 800 мм (з підготовкою – 1100 мм).

На всюдиході застосовано 3,0-літровий турбодизель IVECO потужністю 175 к. с. і максимальним крутним моментом 430 Нм при 1600 об/хв. Коробка передач встановлюється 6-ступенева – на вибір механічна, або автоматична Allison. Максимальна швидкість сягає 100 км/год.

Автоцентр

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?