За продаж алкогольних напоїв та сигарет неповнолітнім анульовано п'ять ліцензій

Головним управлінням ДПС у Чернігівській області анульовано ліцензії підприємцям, що здійснювали продаж алкогольної та тютюнової продукції неповнолітнім.

Про редакції видання Суспільний кореспондент повідомив виконувач обов’язків начальника Головного управління ДПС у Чернігівській області Юрій Твердохліб.

Він зауважив, що Законом України «Про державне регулювання виробництва й обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» визначено відповідальність суб'єктів господарювання, які продають алкоголь чи тютюн особам, що не досягли 18-річного віку.

— Дотримання законодавства під час реалізації підакцизної продукції на постійному контролі податківців, — зазначив податківець. — Закликаю підприємців не ігнорувати вимоги закону щодо заборони продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років.

До таких суб’єктів застосовують фінансові санкції у вигляді штрафів та анулюють ліцензію на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

Юрій Твердохліб акцентував, що робота у даному напрямку триватиме постійно і вже з початку січня 2024 року фахівцями управління контролю за підакцизними товарами анульовано 5 ліцензій за продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім особам.

Ще раз закликаю підприємців бути свідомими й відповідальними за виховання й здоров’я підростаючого покоління, — підкреслив посадовець. — Прошу громадян невідкладно інформувати правоохоронні органи та Головне управління ДПС у Чернігівській області про факти продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім особам.

 

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?