38 працівників лісової галузі притягли до дисциплінарної відповідальності

Однією з ключових змін, що передбачала реформа лісової галузі, було створення нового механізму протидії корупції, зловживанням та крадіжкам.
Саме для цього у ДП «Ліси України» діє Департамент безпеки, який забезпечує централізовану, системну, аналітичну і оперативну роботу, яка унеможливлює найбільш поширені тіньові схеми.
Контроль за діяльністю філій, що господарюють на Сумщині та Чернігівщині, проводить Північний відділ управління контролю за використання лісового та мисливського господарства.
Завдання відділу – збирати та перевіряти інформацію, з допомогою якої фіксуються випадки порушень у веденні лісогосподарської діяльності, а саме: невідповідність ділянок, відведених в рубку, спроби «гратись» з сортністю та кубатурою, фіктивні лісопатологічні обстеження, наявність конфлікту інтересів , участь в організації незаконних рубок з боку співробітників лісової охорони, розміщення на територій філії незаконних об’єктів, використання техніки не за призначенням.
З початку створення Північного відділу управління контролю за використання лісового та мисливського господарства вже було проведено 99 перевірок, під час яких були виявлені такі недоліки у діях філій:
порушення, що стосуються ведення/заповнення лісорубних квитків; порушення правил відводу ділянок лісу в рубку із заниженням категорії та ступеню товщини лісу (пересортиця на корню);
факти незаконної рубки деревини;
порушення внесення відомостей в ЕОД тощо.
За результатами перевірок за вимогою відділу було вжито заходів реагування – 38 працівників притягли до дисциплінарної відповідальності.
За інформацією Північного відділу управління контролю за використання лісового та мисливського господарства

 

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?