Подробиці про ситуацію на державному підприємстві «Іванівка» на Чернігівщині

Чому селяни не пустили членів комісії зі столиці на підприємство? Чому зволікаються виплати заробітної плати працівникам? Хто допустив борги на підприємстві? Хто зацікавлений у рейдерстві щодо заволодіння врожаю? Про ситуацію в Дослідному господарстві «Іванівка», що в Чернігівській області.

Ми повідомляли про те, як селяни з Іванівки Борзнянської  територіальної громади, де розташоване державне дослідне господарство, не пустили в адміністративне приміщення цього підприємства чиновників із Національної академії аграрних наук.

На переконання працівників господарства ділки зі столиці, як і два роки підряд, прагнуть захапати цьогорічний урожай.

Юрисконсульт ДП «Іванівка» Володимир Фролков переконаний, що саме ось з таких кроків (прибуття комісії) і починається рейдерське захоплення підприємства. Така впевненість ‒ через набутий негативний досвід, адже два роки поспіль здійснюється рейдерський захват вирощеного працівниками зазначеного підприємства урожаю.  І прибуття комісії ‒ початковий крок рейдерства. Працівники дослідного підприємства мають усі підстави вважати, що в усіх цих перипетіях навколо господарства зацікавлений народний депутат України від провладної партії Анатолій Гунько. У цьому переконаний і Володимир Фролков.

‒ Не дивлячись на те, що вже є три судові рішення щодо поновлення Андрія Скварського на посаді директора підприємства, Національна академія аграрних наук не виконує як слід рішення, не поновлює контракти, ‒ прокоментував ситуацію Володимир Фролков. ‒ На пропозицію трудового колективу і профспілки підприємства подивитися об’єкти господарства, а це й фермерські приміщення, господарські будівлі, збіжжя, що зберігається, земельні площі, які повністю засіяні пшеницею, кукурудзою, члени комісії категорично відмовилися. Тобто, виходячи з їхньої позиції, єдиною метою так званої сьогоднішньої перевірки, є звільнення Андрія Скварського і затвердження на директорській посаді потрібної їм людини. У цьому ми вбачаємо певні дії, які призводять до перешкоджання сільськогосподарської діяльності підприємства і небажання комісії йти на співпрацю з нашою профспілкою, яка встановила, що протягом двох з половиною років керівництво Академії покриває тих попередніх керівників, проти яких були відкриті кримінальні провадження стосовно викрадення збіжжя підприємства більш як на 200 мільйонів гривень.  

Висловити свою позицію щодо ситуації в селі Іванівка представники Національної академії аграрних наук ВІДМОВИЛИСЯ.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?