ФК «Чернігів» виборов перемогу на останній хвилині

8 квітня відновилися ігри Чемпіонату України у Першій лізі, у першому турі другого етапу футболісти ФК «Чернігів», на місцевому стадіоні «Юність», приймали ФСК «Маріуполь». Наразі маріупольські футболісти базуються у селі Демидів, що на Київщині.

Слід зазначити, що ФК «Чернігів» грає у групі, учасники якої борються за виживання у Першій лізі, натомість вісім кращих команд змагаються за чемпіонство та призові місця.

Гра розпочалася із вшанування хвилиною мовчання загиблих під час бойових дій російсько-української війни.

Вже в дебюті матчу чернігівські футболісти мали шанси вийти вперед, але В'ячеславу Койдану бракувало точності.

Все ж таки на 25-й хвилині «тигри» вийшли вперед. Гравець маріупольської команди Іван Мамросенко недбало віддав передачу назад на воротаря, чим скористався Максим Сердюк, який майстерно обіграв голкіпера гостей Павла Кравцова і відправив м'яч у сітку.

Другий тайм гравці обох команд розпочали в помірному темпі, але на 62-й хвилині через повітряну тривогу гру на 16 хвилин було призупинено. Після поновлення матчу чернігівці заволоділи територіальною та ігровою перевагою.

Втім на 81-й хвилині матчу голкіпер господарів поля Олександр Ширай отримав від головного арбітра матчу Дмитра Євтухова червону картку через грубу гру за межами карного майданчика проти маріупольця Ярослава Доброхотова. Як наслідок, головний тренер чернігівської команди Валерій Чорний замінив В'ячеслава Койдана на резервного воротаря Олександра Рощинського.

Маріупольські футболісти скористалися чисельною більшістю і на 86-й хвилині зрівняли рахунок. Голкіпер «тигрів» Олександр Рощинський у власному карному майданчику порушив правила проти гравця гостей Микити Михайленка, і арбітр Дмитро Євтухов призначив пенальті, яке впевнено реалізував Ярослав Доброхотов.

Проте, «тиграм» вдалося вирвати перемогу. На останній, 6-й доданій хвилині матчу, Мирослав Сердюк ударом головою спрямував м'яч у ворота маріупольців.

Отже, після перемоги з рахунком 2:1 над ФСК «Маріуполь», чернігівські футболісти захопили лідерство у групі «вибування».

В «чемпіонській» групі лідирує київська «Оболонь».

Матч другого туру другого етапу Чемпіонату України в Першій лізі ФК «Чернігів» проведе 15 квітня на виїзді проти чернівецької «Буковини».

Результати матчів 1 туру

Група «Вибування»:

ФК «Чернігів» – ФСК «Маріуполь» 2:1.

ФК «Полтава» — «Буковина» (Чернівці) матч відбудеться 9 квітня

«Скорук» (Томаківка) — «Діназ» (Вишгород) матч відбудеться 9 квітня

«Гірник-Спорт» (Горішні Плавні) — «Прикарпаття» (Івано-Франківськ) матч відбудеться 9 квітня

Група «Чемпіонська»:

«Нива» (Тернопіль) — «ЛНЗ» (Черкаси) 1:2.

«Епіцентр» (Кам'янець-Подільський) — «Оболонь» (Київ) 0:0.

«Карпати» (Львів) — «Кремінь» (Кременчук) 2:0.

«Полісся» (Житомир) — «Металург» (Запоріжжя) матч відбудеться 9 квітня

Олександр Молибога

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?