Петиція на підтримку Чернігівського міського голови набрала 25 тисяч голосів

Ми вже повідомляли, що на сайті Президента України 15 липня була розміщена петиція на підтримку Чернігівського міського голови Владислава Атрошенка.

Автор петиції — секретар Чернігівської міської ради Олександр Ломако. Як пояснив петиціянт ЗМІ, ідея створення петиції була викликана тим, що після російської окупації й активної спроби захопити місто, почало зростати напруження між Офісом Президента України і Чернігівським міським головою. У місті ширилися чутки про можливе введення в нашому місті військової адміністрації та відсторонення міського голови від управління Черніговом.

— Моя мета — спільно з містянами донести інформацію (до Президента України), що таке рішення не сприймають мешканці Чернігова, що відстороненням міського голови Президент нашкодить нашому місту, країні та своєму іміджу в очах мешканців міста та місцевого самоврядування загалом, — зазначив Олександр Ломако.

Станом на 15 вересня петиція набрала необхідну кількість голосів — її підписали більше 25 тисяч громадян України. Збір голосів ще триватиме місяць. Ознайомитись з текстом петиції можна за цим посиланням.

В контексті. Згідно чинного законодавства інформація про початок розгляду електронної петиції оприлюднюється Адміністрацією Президента України на веб-сайті Офіційного інтернет-представництва Президента України не пізніше як через три робочі дні після набрання необхідної кількості підписів на її підтримку. Сам розгляд електронної петиції здійснюється невідкладно, але не пізніше десяти робочих днів з дня оприлюднення інформації про початок її розгляду. Офіційна відповідь на електронну петицію розміщується на сайті Президента України, а також надсилається у письмовому вигляді автору цієї петиції. Примітно, що займатися розглядом петиції буде Офіс Президента України.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?