Біженці, які знайшли прихисток у готелях Європи. Історія друга

З початком війни у Європі стартувала ініціатива Hospitality Helps, назва якої перекладається, як «Гостинність допомагає». Власники готелей у різних країнах Європи пропонують біженцям з України безкоштовне поселення терміном на 5 діб.

Ініціативу Hospitality Helps започаткували українки Ліда Несмачна та Софія Відман. Активістки об’єднали зусилля, щоб надати можливість біженцям, які виїжджають до Європи, отримати безкоштовне комфортне житло на перший час.
За місяць війни десятки українських родин з дітьми та літніми родичами уже заселилися в готелі у різних країнах ЄС. Ділимося трьома щемливими історіями.

Українські біженці знайшли прихисток в готелях Європи. Історія друга:

Анастасія та Вася, 28 років, юристи з Києва

«24 лютого у нашому рідному Києві пролунали вибухи, о 5 ранку розпочалася війна, на той момент ми перебували вдома. Однак у найближчі терміни нам прийшлося виїхати за кордон у пошуках спокою хоча б на деякий час. Нас супроводжували безсонні ночі, стрес, нерозуміння та почуття тотальної несправедливості. З іншого боку, нас переповнювали емоції гордості та пошани до українських воїнів, які боронять нашу землю від загарбників. Ми відчули себе так, ніби в нас забрали щось більше, ніж спокій у рідній країні. Нас лишили відчуття вибору, майбутнього, орієнтирів, що робити далі і як рухатися. Рішення поїхати було складним, проте наразі ми маємо змогу допомагати нашим воїнам навіть тут, за кордоном, організовуючи гуманітарні коридори і залучаючи спільноту», – так починає розповідь про евакуацію зі столиці Анастасія.

Виїхали у Польщу, провівши дві доби на кордоні. Далі – вирушили у Чехію, де отримали прихисток у готелі «Хілтон» на дві доби. Анастасія пригадує, що співробітники готелю оточили їх турботою, і там, нарешті, була змога відчути себе у безпеці.
Третя історія — у наступній публікації

В контексті

Усі, хто потребують прихистку у Європі, можуть забронювати номер у готелі на потрібну дату та кількість діб на сайті Hospitality Helps. Ініціатива уже об’єднала готельєрів у Німеччині (Берлін, Мюнхен), Польщі (Варшава, Люблін, Катовіце, Краків), Молдові (Кишинів), Словаччині (Братислава), Чехії (Прага, Брно), Австрії (Відень), Угорщині (Будапешт, Дебрецен), Румунії (Бухарест, Клуж-Напока). Організатори запрошують власників готелів приєднуватися до ініціативи, та поступово розширюють мережу прихистків.
Розміщення у готелях для українських біженців безкоштовне, термін перебування – до 5 діб. Для заселення потрібно пред’явити паспорт або інший документ, що засвідчує громадянство та/або проживання в Україні. Трансфер до готелю не надається.
Перша публікація з цієї теми: Сергій, багатодітний батько з Борисполя

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?