Газета «Світ-інфо» – про невивчені уроки історії

Вийшов 213-й номер Чернігівської обласної газети «Світ-інфо», за 16 грудня, яку понад 9 років видає її засновник і редактор Петро Антоненко.

«Кордони Поділу. Українські землі, які Росія не подарувала Україні» – у цій статті, перша частина якої надрукована в номері (друга буде в наступному), аналізується, як Росія, і за імперії, і за радянської влади, відібрала в України чималі наші етнічні території, з українським населенням. Ці уроки історії нам варто вивчати і пам`ятати.

Газета завершує публікувати дослідження Володимира Огризка, міністра закордонних справ України (2007 — 2009 рр.), «Розпад Росії: загроза чи шанс?». Ця написана грунтовно і водночас доступно для будь-якого читача стаття опублікована в 7-ми номерах газети.

В номері нові публікації просвітницького проєкту «Батурин – Гетьманська столиця», книги Володимира Сапона «Меди і полини історії» – про цікаве з минулого Чернігівщини. На літературній сторінці – розповідь про поета з Сосниці, політв`язня радянського режиму Миколу Адаменка і його вірші. Миколі Петровичу 20 грудня виповнюється 90 років. В номері також події в області, Україні і світі, спорт, гумор, у світі цікавого, корисні поради.

Газету можна придбати в Чернігівському культурно-мистецькому центрі «Інтермеццо» (вул, Шевченка, 9).

Продовжується передплата на газету «Світ-інфо» на на 2022 рік, яку ведуть всі поштові відділення і листоноші області.

Новий номер – на сайті газети за адресою СВІТ-ІНФО

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?