Бойова нічия у драматичному матчі чернігівців і азовців

Домашній матч сімнадцятого туру Прем’єр-ліги футболісти чернігівської «Десни» провели 5 грудня в Чернігові на стадіоні імені Ю. О. Гагаріна проти аутсайдера чемпіонату — ФК «Маріуполь».

До середини першого тайму було багато боротьби в центрі поля. Обидві команди час від часу створювали загострення, і на 29-й хвилині маріупольці вийшли вперед. Олексій Кащук, обігравши захисників «Десни», забив перший гол у матчі. Після того як рахунок став 0:1, як чернігівці так і маріупольці мали шанси забити, але перша половина гри завершилася мінімальною перевагою гостей.

На перших хвилинах другого тайму гравець «Десни» Денис Безбородько у власному штрафному майданчику грубо зіграв проти Артема Холода, і арбітр матчу Віктор Копієвський призначив пенальті. Автор першого голу в матчі, Олексій Кащук, впевнено реалізував одинадцятиметровий штрафний удар, зробившу рахунок 0:2.

Втім, «сіверяни» не розгубилися, і відразу відіграли один м’яч. Владлен Юрченко в карному майданчику гостей, виконав передачу на Левана Арвеладзе, який гарматним ударом скоротив рахунок до мінімуму.

На 57-й хвилині матчу футболісти «Десни» зрівняли рахунок. Владлен Юрченко майстерним ударом увігнав м’яча у ворота азовців.

Після того як рахунок став рівним, команди почали діяти на зустрічних курсах.

На 75-й хвилині півзахисник маріупольців Олег Очеретько порушив правила проти Сергія Болбата, і суддя матчу призначив пенальті. На жаль, Пилип Будківський не скористався шансом вивести «сіверян» вперед, влучивши в стійку воріт.

Все ж таки на 80-й хвилині чернігівці вийшли вперед. Ілля Шевцов виконав вивірену передачу на Вікентія Волошина, який і забив третій гол.

В час, що залишався до кінця гри, маріупольці прагнули відігратися і на останній хвилині основного часу їм це вдалося. Олексій Кащук, скориставшись невдалими діями захисників господарів поля, оформив хет-трик.

Отже, після бойової нічиєї в драматичному матчі із ФК «Маріуполь» з рахунком 3:3, «Десна» опускається на сьому сходинку в турнірній таблиці. Лідирує донецький «Шахтар»», друге місце у київського «Динамо», замикає трійку лідерів луганська «Зоря».

Наступний матч чернігівська «Десна» проведе в гостях 10 грудня проти петрівського «Інгульця»

Результати матчів 17 туру:

«Десна» (Чернігів) — ФК «Маріуполь» 3:3

«Шахтар» (Донецьк) — ФК «Львів» 6:1. «Металіст 1925» (Харків) — «Колос» (Ковалівка) 0:1.

ФК «Олександрія» — ФК «Минай» 3:0. «Верес» (Рівне) — «Динамо» (Київ) 0:3.

Рух (Львів) — «Ворскла» (Полтава) 0:0. «Зоря» (Луганськ) — «Інгулець» (Петрове) 1:0.

«СК «Дніпро-1» — «Чорноморець» (Одеса) буде зіграно 6 грудня.

Олександр Молибога, спеціально для видання Суспільний кореспондент

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?